Григор идва за турнира в София

Григор идва за турнира в София | StandartNews.com

Ще бъде чест да играя в родината си, обяви Димитров

Григор Димитров ще участва във второто издание на турнира по тенис "Гаранти Коза София Оупън" от веригата ATP, обявиха организаторите вчера. Надпреварата ще се състои от 5 до 12 февруари догодина в зала "Арена Армеец". "За мен е удоволствие да бъда част от турнира в София", каза Григор Димитров.

"Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!", каза Димитров. Министър Красен Кралев присъства на пресконференцията вчера. "Това без съмнение е най-значимото тенис събитие в България. Изключително сме доволни как протече първото издание на турнира. Имахме четирима участници от топ 30 на ранглистата. Над 30 000 зрители посетиха турнира, а на финала имаше 8500 човека. Това е много голяма рядкост. Получихме изключително висока оценка от АТП. Договорът на турнира в София е за три години, но съвсем скоро се надявам да обявим продължаването на този срок", заяви министър Красен Кралев. Новият турнирен директор Пол Макнами, който е бивш шеф на "Аустрелиън Оупън" и "Хопман Къп", нямаше търпение да съобщи новините на българската публика.

"Освен Григор, ще дойде и Доминик Тийм. Те са бъдещето на мъжкия тенис. Възхитени сме, че те ще покажат своя огромен талант в София. За публиката винаги е вълнуващо, когато една от звездите на турнира е представител на страната домакин", каза той. "Пускаме билетите в продажба в сряда, надяваме се "Арена Армеец" да е пълна, за да покажем, че този турнир има голямо бъдеще тук", добави Макнами. Цените на белите започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50 процента отстъпка в първите пет дни на турнира и 25 процента за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лева, купувайки си седмичен билет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай