Григор Димитров се класира за 1/4 финалите в Торонто

Григор Димитров се класира за 1/4 финалите в Торонто | StandartNews.com

Торонто. Григор Димитров спечели срещу испанеца Томи Робредо с 2:1 сета и намери място на четвъртфиналите на серите "Мастърс" в Торонто. Резултатът в отделните части беше 7:5, 5:7, 6:4.

Димитров успя да спечели първия сет, който протече изключително равностойно, но в неговия край българинът показа по-здрави нерви и проби в последния момент за крайното 7:5 в своя полза. До този момент и двамата съперници демонстрираха отличен сервис и не бяха допуснали нито една възможност за пробив в своето подаване. В последните два сервис-гейма на Робредо Димитров изравни играта и макар да не успя да стигне до пробив при 5:4 в своя полза и да затвори сета по-рано, той спечели следващия гейм на нула преди да пробие за 7:5 след по-малко от 40 минути игра.

Във втората част всичко вървеше към бърза победа за Димитров. Той взе ранен пробив за 2:0, затвърди го при 3:0, а впоследствие нещата се развиваха нормално до 4:1 в негова полза. И изведнъж се получи неочакван срив в играта му.

Първо Гришо позволи пробивът му да бъде върнат и впоследствие Робредо изравни за 4:4. Двамата си размениха по още един гейм, преди на свое подаване хасковлията да позволи резултатът да стане 0:40.

Испанецът се възползва още от първата си възможност и поведе с 6:5. Впоследствие той пропусна два сетбола на свое подаване, но при третия беше безкомпромисен и изравни резултата на 1:1 сета.

В началото на третата част Димитров бързо се отърси от разочароващия край на втория сет. Той печелеше с лекота своите подавания, а при 3:2 достигна до две поредни точки за пробив. Робредо обаче отрази и двете с перфектно проведени атаки.

При 5:4 Димитров отново стигна до точка за пробив, която този път беше с цената на мачбол. Българинът обаче го пропусна с непредизвикана грешка от бекхенд.

Полуфиналистът от "Уимбълдън" достигна до втори, след като преди това спаси две точки за 5:5. Той път той успя да изтласка съперника си извън основната линия и го принуди да допусне грешка, която сложи край на оспорвания мач.

Димитров ще се изправи срещу южноафриканския гигант Кевин Андерсон, който изненадващо победи Станислас Вавринка със 7:6 (8), 7:5.

Жо-Вилфред Цонга пък поднесе сензацията на турнира, след като разгроми световния номер 1 Новак Джокович с 6:2, 6:2. В четвъртфиналите французинът ще срещне Анди Мъри, а победителят от този мач ще се изправи в спор за място на финала срещу Димитров или Андерсон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай