Григор Димитров: Идва ред на младите

Григор Димитров: Идва ред на младите  | StandartNews.com

Лондон. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров заяви в интервю за Independent, че дълбоко уважава всички топ тенисисти, но добави, че идва ред на младите играчи като него.

Гришо стартира утре участието си на Открито първенство на Великобритания срещу американеца Райън Харисън (номер 140 в света).

"Играта се промени толкова много през последните години. В днешно време е почти невъзможно за играч, който е на 18, 19 или 20 години, да спечели турнир от Големия шлем. Но успееш ли да го направиш веднъж, то тогава ситуацията е напълно различна и вече се намираш в друго положение", каза Григор.

"Изпитвам огромно уважение към всичките топ състезатели, но те остаряват и много неща се променят. За мен това е просто кръговратът на живота. Ние, младите играчи натискаме здраво и сме бъдещето. Всички ние знаем това, всички ние го чувстваме", добави Гришо.

"Голямо нещо бе за мен спечелването на титлата в Стокхолм. Другите хора имаха високи очаквания към мен, но и аз имах такива към себе си. Въпреки, че преди това достигах до четвъртфиналите и полуфиналите на дадени турнири, всяко отпадане в тези фази бе голямо разочарование за мен. Може би съм бил прекалено суров към себе си, но се надявам, че сега съм намерил правилния баланс. След края на последната точка в Стокхолм почувствах, че голяма тежест падна от раменете ми", коментира Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

Гришо коментира и сравненията с Роджър Федерер: "В началото смятах, че е забавно и всички се смеехме на това, но в последствие сравненията станаха много досадни. Всеки започна да говори за това, а четири години по-късно хората все още продължават да го повтарят. В такива моменти просто искам да им кажа: "Спрете с тези сравнения! Смятам, че вече съм се доказал. Не съм този, за когото всички ме мислите. Това е достатъчно".

"Имам отлични спомени от юношеския Уимбълдън, но при мъжете все още не съм достигал до втората седмица. Изглежда винаги нещо се случва и досега не съм се представял по най-добрия начин, но един ден ще успея", завърши най-добрата ни ракета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай