Глезят Гришо като Симеончо в Атина

Бием гърците на двойки, оставаме в групата

Глезят Гришо като Симеончо в Атина | StandartNews.com

Всички капризи на Григор Димитров в Атина се изпълняват на секундата от домакините и представителите на родната федерация. Националите ни по тенис играят с Гърция мач за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис".

Хасковлията демонстрира огромно самочувствие и спазва стриктно специален режим. Гришо се храни отделно от останалите българи в отбора, разказват очевидци пред "Стандарт". Твърде вероятно на Димитров се сервира различно меню. До кортовете и обратно хасковлията също не пътува заедно със съотборниците си. За него е осигурен отделен бус, а организаторите са му прикрепили и трима бодигардове.

Шефката на БФК Стефка Костадинова се срещна с Гришо и компания преди мача на двойки. Тя им подари трибагреник, което донесе късмет на Димитров и Куетровски. Двамата победиха Александър Якупович/Маркос Каловелонис със 7:6, 6:2, 6:4 и направиха резултата 3-0, след като в петък спечелиха и сънгълите си. Това означава, че България запазва мястото си в групата независимо от изхода на последните две срещи.

Благодаря на феновете за подкрепата. Важното е, че изпълнихме задачата, която си бяхме поставили, обяви Гришо след мача. "Когато знаеш, че играеш за трибагреника, това е най-важното. Изключително сме радостни. Дойдохме за убедителна победа и я постигнахме. Първият сет беше доста тежък, а беше и ветровито, но важното е, че го взехме", каза още Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай