Ферер сложи край на кариерата на Лейтън Хюит

Ферер сложи край на кариерата на Лейтън Хюит  | StandartNews.com

Днес приключи активната тенис кариера на един от любимците на феновете по света - Лейтън Хюит. Австралиецът бе обявил, че иска да запише 20-о участие на Australian Open. Стори го, но днес бе отстранен от Давид Ферер.

Хюит загуби с 2-6 4-6 4-6 в последния мач от кариерата си.

"Това е тъжен ден за тениса", заяви Ферер след двубоя.

"Той е невероятен играч, който се бори до последната точка. Днес е неговия ден, не моят. В къщата си имам музей на тенис и там стои една-единствена фланелка от тенисист, която Лейтън подписа за мен преди 7 години", добави той.

"Давид просто беше твърде добър днес", каза от своя страна Хюит.

"Той е играч от топ 8 на света и се приспособява прекрасно към условията в Мелбърн. Днес дадох всичко, на което съм способен, както съм правил през цялата си кариера и се гордея с това. „Rod Laver Arena" е като втори дом за мен и винаги е било лесно да изляза и да покажа най-добрия си тенис пред най-страхотните фенове в света. През последния месец обиколих доста места в Австралия и навсякъде получих подкрепата на хората. За мен винаги е било огромна чест да играя за Австралия и денят, в който за първи път ме избраха за част от отбора за купа „Дейвис" беше сред най-щастливите в живота ми", коментира още ветеранът, цитиран от tenniskafe.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай