Федерер: Празнувах титлата с танци, сега всичко ме боли

Федерер: Празнувах титлата с танци, сега всичко ме боли | StandartNews.com

Роджър Федерер разкри пред почитателите си, че е отпразнувал 18-ата си титла от Големя шлем с много танци, които са попречили на нормалното му възстановяване. Той позира за фотосесия с трофея от Откритото първенство на Австралия часове след като го спечели в напрегнат петсетов мач срещу Рафаел Надал, пише bTV.

"Чувствам се добре. В момента съм много уморен, краката ме болят, а гърбът ми е много схванат, защото не можах да направя възстановяване...не направих никакво възстановяване, а и танцувах много, така че се досещате. Все още съм под емоциите, но в един момент ще усетя изтощението", разказа швейцарецът за празненствата след триумфа.

Спечелените точки от турнира върнаха 35-годишният Федерер в топ 10 на световния тенис. А той разкри, че най-щастлив е бил от поздравленията на своите близки.

"Най-щастлив ме прави да виждам как приятелите, семейството и щаба ми да се радват на моите успехи. Когато ги видях да празнуват се почувствах много щастлив. Все едно съм в приказка. Така почувствах това завръщане", разкри щастливият шампион.

Той е категоричен, че финалът срещу Надал е бил един от най-напрегнатите в кариерата му.

„Трябваше да изгледам още веднъж финала, за да си припомня колко напрегнат беше и да изживея отново емоциите", каза Федерер пред австралийските си фенове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай