Джокович взе пета титла в Пекин

Джокович взе пета титла в Пекин | StandartNews.com

Пекин. Водачът в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) спечели пета титла на турнира по тенис в китайската столица Пекин с награден фонд 3,75 милиона долара.

Джокович разгроми на финала поставения под номер 3 Томаш Бердих (Чехия) с 6:0, 6:2 за 66 минути. Така сърбинът заслужи трофея за трета поредна година и остана непобеден в историята на надпреварата, като записа 24-ата си победа в 24 мача в китайската столица.

Джокович имаше огромно превъзходство. Той взе първите 11 гейма и сервираше за мача, но допусна миг колебание и не успя да стане първият тенисист с успех с 6:0, 6:0 на финал на турнир на АТП.

Сърбинът пропиля мачбол, а Бердих стигна до първите си възможности за пробив и се възползва от втората от тях, след което вдигна победоносно ръце под бурните аплодисменти на публиката. Чехът взе набързо подаването си за 2:5, а след това Джокович нямаше проблеми да затвори мача при собствен сервис. Сърбинът допусна едва 9 непредизвикани грешки в мача и записа 19 печеливши удара срещу само 9 на съперника си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай