Божилов и Чергов спечелиха турнира 4MOVE17+ в СК "Дема"

Божилов и Чергов спечелиха турнира 4MOVE17+ в СК "Дема" | StandartNews.com

 

Иво Божилов и Вадим Чергов спечелиха петия пореден турнир от веригата "4MOVE17+. Атрактивната надпревара се проведе на кортовете на СК "Дема".
В много интересен и оспорван финал с дълъг тайбрек и общ резултат 4/1, 4/5 (6) и 10/4 миналогодишният шампион във веригата Иво Божилов и Вадим Чергов победиха друг национал и победител от два турнира през тази година Петър Трендафилов и дебютантът Цветан Михов. Този турнир беше и първи за национала, който е печелил различни държавни първенства, играл е рамо до рамо в тандем с Григор Димитров в решаващи двойкови мачове за националния отбор и има страхотни успехи в колежанския тенис в Америка.
За да стигнат до финала, Трендафилов и Михов се наложиха над победителите в последните два турнира Руси Гюров и Владислав Моленда с резултат 4/2, 4/1, а Чергов и Божилов победиха Никола Димитров и Йосиф Михайлов с 4/1, 4/2.
За финалистите организаторите бяха подготвили освен наградният фонд и стилни медали. Както винаги за всички участници имаше допълнителни награди от партньорите на веригата. По една изотонична напитка - "4MOVE"и високачествен магнезий 500 от "Doppel Herz".
По традиция двойките винаги се провеждат през неделния ден, а този турнир беше само по двойки. Всички участници бяха разпределени в две групи, като първите две двойки продължаваха на полуфинал, където първите от едната група, играха срещу вторите от другата.
На 6-7 октомври ще се проведе и последният Мастърс Турнир на веригата, който ще бъде и поединично и двойки и ще бъде отворен за всички желаещи да участват. Там точките се удвояват, а след него ще стане ясен и крайният победител във веригата, който ще спечели и голямата наградата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай