Бизнесът с фурор на "Лидерите"

Бизнесът с фурор на "Лидерите" | StandartNews.com

Зам.-министър и капитан за купа "Дейвис" дадоха старта най-силното издание на турнира на "Стандарт"

Бизнесът за поредна година показа, че дори и когато става дума за тенис, е на водеща позиция. Доказателство за това е достигането до полуфиналите в 13-ото издание на турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и Българска федерация тенис на собственици на големи фирми. Сред тях се открояват Константин Илиев, шеф на фирма за вертикална планировка, и партньорът му Иво Върбанов, собственик на счетоводна къща. Двамата имат във визитките си вече едно спечелено издание на "Лидерите". Срещу тях ще се изправят професорът по политология Георги Карасимеонов и Николай Терзийски. За място на финала ще играят днес от 10,00 ч и Димитър Димитров, търговски директор за Европа на Finex, и партньорът му Георги Петров, собственик на фирмата за геотермални термопомпи "Реенерджи инженеринг". Димитров също има шампионска титла от "Лидерите". Те срещат в полуфинала ресторантьора Генчо Генчев и директора на алпийците в БФСки Иван Каневчев.

Стартът на 13-ото издание на "Лидерите", което по традиция се провежда във водещия спортен комплекс "ДЕМА" дадоха зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, капитанът и рекордьор по участия за купа "Дейвис" Тодор Енев и шефката на клуба Мариана Ненова. И тази година "Лидерите" е с благотворителна мисия, като даренията от участниците ще се използват за реализирането през септември на детски турнир "Мастърс" за таланти до 10 г.

"За мен е чест и удоволствие да бъде сред вас - заяви по време на откриването Асен Марков - "Стандарт" като една отговорна медия показва, че когато има желание, може да сбъдне много хубави неща. Надявам се, че от детския турнир ще излезе нова звезда за българския тенис. Пожелавам на всички хубава игра и приятни емоции". Тодор Енев поиска от всички да заложат на фейърплея в играта и да спечелят най-добрите. Гост на откриването бе и директорът на БНР Радослав Янкулов.

Дебют в "Лидерите" направи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той бе в тандем със зам.-кмета на Банкя Пламен Симеонов. Двамата нямаха проблеми в групата срещу бившите председатели на НС проф. Огнян Гержиков - доц. Борислав Великов и бащата на валутния борд доц. Красимир Ангарски и доц. Арахангел Гигов. 13-ото издание на "Лидерите" се запомни с участието на много силни и равностойни 20 двойки при мъжете и още 5 при дамите. Гаранция за това бяха два от полуфиналите при мъжете, които завършиха след тайбрек и почти едночасова игра. Със сигурност днес при разпределението на първите 4 места отново зрителите ще видят качествен тенис и разбира се, феърплей на корта.

Красимир Велчев: "Благодаря Ви за хубавата инициатива"

"Благодаря на "Стандарт" за хубавата инициатива да организира такъв тенис турнир - коментира Красимир Велчев, зам.-председател на ПП на ГЕРБ. - Трябва да има по-често такива срещи, защото спортът възпитава по друг начин и поведението, и отношението на хората. В парламента най-много ми е тежало, че няма обстановка, в която човек да може работи спокойно. Феърплеят там е изключен. Понякога твърде късно разбираш какво са ти направили зад гърба. Турнир като "Лидерите" действа и възпитателно, защото човек се възпитава, докато е жив. Аз имах голямото желание няколко пъти да направя турнир за депутати, но са съжаление не стана. Вероятно, защото някои смятат, че ако се видим на корта след работа, това ще се изтълкува лошо от съпартийците".

Сладко изкушение чака призьорите

Сладкарница "Романс" подготвя поредната вкусна изненада за призьорите и гостите на турнира "Лидерите". Специално за "Стандарт" сладкарите на водещия виенски салон ще приготвят огромна торта, която по традиция ще бъде разрязана след финала днес. Всеки един от участниците получи специален сет с подаръци от Fibank, "Биодерма" и бира "Каменица".
Мениджърът на "Биодерма" Пенчо Кехаяминчев ще връчи на призьорите днес и последните хитове на фирмата. Атрактивни награди за най-добрите ще има и от Fibank. Топките "Уилсън" бяха осигурени лично от големия приятел на "Стандарт" Динко Дуков. За всички имаше и прохладна вода "Девин", както и по един съботен "Стандарт", за да се информират за случващото се по света и у нас.

Отзиви

Не пропускам мачовете ви

Радослав Янкулов, изп. директор на БНР

Не съм пропуснал нито едно издание на "Лидерите". Или участвам, или съм в публиката. Каквото и да кажа за този турнир, ще бъде пристрастно. Най-напред заради това, че в него участват мои колеги и приятели, с които се срещам постоянно и извън кортовете. Освен това турнирът се организира от много близки мои хора. И на трето място, защото вестник "Стандарт" е един от любимите ми вестници. Прекрасно е, че през годините името остава същото - "Лидерите". Участниците се променят, което означава, че лидерите или лидерството не са нещо застинало, което ще изживее времето си. Има непрекъснато обновление с нови хора, с нови лица. Това е прекрасно. Значи водачите няма да свършат, а турнирът няма да спре да се организира.

Спазвате традициите

Проф. Огнян Герджиков, юрист

Докато "Стандарт" организира този хубав турнир, смятат да участвам в него заедно с моя партньор доц. Борислав Великов. Искам да поздравя вестника, защото е хубаво да се спазват традициите, което вие правите с 13-ия пореден турнир "Лидерите".

Вие сте институция

Доц. Борислав Великов, зам.-председател на ПГ на РБ

"Стандарт" се оформя като институция, която поддържа най-различни културни, образователни и спортни инициативи. Това наистина прави чест на вестника. Поздравление на главния редактор г-жа Славка Бозукова и на целия екип на "Стандарт".

Създавате приятелства

Георги Дончев, БФТ

Турнирът на "Стандарт" "Лидерите" е една традиция, която явно остава вечна. Сега "фаталното" 13-о издание на това състезание вече е факт. Така да се каже, Рубикон е минат. На кортовете на ДЕМА продължават да се събират и заедно да играят тенис известни хора от политиката, бизнеса, изкуството и културата. Най-важното е, че след приключването на състезанието участниците в него се тръгват като добри приятели.

Заложихме на спорта и здравословното хранене

Мариана Ненова,
управител на СК "ДЕМА"

Наред с многото качествени спортни услуги, които предлагаме в "ДЕМА" тази година решихме да обърнем внимание и на здравословното хранене и отслабването на нашите клиенти. Вече прилагаме различни програми, целящи разкриването на проблемите с отслабването на всеки един клиент. За тази цел изготвяме персонален режим на всеки, който жела да се включи в тази програма. Правим и безплатни лични срещи с клиентите всяка седмица. Най-голямо търсене има на програмите за отслабване, особено в началото на летния сезон. Но обръщаме внимание и на храненето за спортисти, тъй като това е пряко свързано с нашата работа и възпитанието на състезателите, които тренираме. Масовата практика е контролът за всеки да се прави веднъж месечно или за по-дълъг период. Но ние правим това всяка седмица, за да може своевременно да се направят необходимите корекции и да се повиши ефектът от режима. Много търсени са и антибръчковите терапии. В обновеното ни бистро скоро ще има и меню със спортна насоченост, което да е съобразено с нашата програма за здравословно хранене. За седма година ще реализираме и летните детски спортни лагери, защото практиката показа, че те са много полезни и необходими. Радостна съм, че заедно със "Стандарт" и БФТ успяхме да наложим турнирът "Лидерите" като една от най-ярките прояви в столицата, а и не само.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай