Бердих надви Гришо в демо мач в Лондон

Бердих надви Гришо в демо мач в Лондон | StandartNews.com

Лондон. Григор Димитров отстъпи с 5:7, 4:6 на Томаш Бердих (Чех) в мач от демонстративния турнир "BNP Paribas Tennis Classic", провеждащ се на кортовете на "The Hurlingham Club" в Лондон. Двубоят бе оценен от специалистите, като много качествен.

Това бе втори демонстративен мач между Гришо и чеха, а първият отново завърши в полза на настоящия №6 в света - 6:4, 6:7 (9), 6:3 на турнира за смесени двойки "Хопман къп" през 2012 г. Относно официалните им двубои, в тях Димитров има предимство от 3-1 победи.

За Гришо това бе една от последните стъпки по пътя към подготовката за предстоящия "Уимбълдън", а до началото на най-стария турнир в света на тениса остават само броени дни. Основната схема ще се тегли в петък от 12:00 ч. (бъл.вр), а мачовете от първи кръг започват в понеделник.

Днешната програма на демо турнира "BNP Paribas Tennis Classic" включва три мача - два на сингъл и един на двойки. Освен този между Димитров и Бердих, на централния корт в "The Hurlingham Club" излязоха още Анди Мъри и Томи Робредо, като шотландецът спечели с 6:2, 7:6 (6).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай