Българки спечелиха титлата на двойки от "Sozopol Santa Marina Cup”

Българки спечелиха титлата на двойки от "Sozopol Santa Marina Cup” | StandartNews.com

Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова спечелиха титлата на двойки на международния турнир за жени "Sozopol Santa Marina Cup" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище Санта Марина в Созопол, с категорична победа във финала над германките Ана и Шарлот Клазен с 6:2 6:1.

Българските тенисистки бяха повече от убедителни по пътя към титлата и не загубиха нито един сет в четирите си мача. Във финала те също не оставиха никакво съмнение в превъзходството си. След като сестри Клазен спечелиха първите два гейма, Терзийска и Шиникова взеха 12 от следващите 13 и затвориха мача след само 42 минути игра.

За Изабелла Шиникова титлата в Созопол е 22-ра на двойки от турнири от календара на международната федерация по тенис ITF и седма през тази година. Джулия Терзийска взе шести трофей на двойки в кариерата си. Двете шампионки бяха наградени от Никола Петков, генерален мениджър на "FPI Hotels& Resorts".

Утре от 11:00 ч. е финалът на сингъл на "Sozopol Santa Marina Cup", в който Изабелла Шиникова среща французойката Марго Йеролимо.

Междувременно във ваканционното селище Санта Марина започнаха и квалификациите на втория пореден турнир от същия ранг "Santa Marina Open". От българските състезателки победи в първия кръг записаха Виктория Бърдарова и Гергана Топалова, а директно от втория утре ще започнат Вивиан Златанова и Габриела Михайлова.
Двата турнира се организират от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на Община Созопол и с подкрепата на "Булстрад", "Теленор", Mall Galleria Бургас, "ЧЕЗ Трейд България" и "УниКредит Булбанк".

Ваканционно селище "Санта Марина" е част от хотелската верига "FPI Hotels & Resorts", убедително наложила се като престижна хотелска марка, символ на професионализъм и индивидуален подход към всеки гост.
Комплексът е удостоен с наградата на FIABCI (Световната федерация на професионалистите в областта на недвижимите имоти) - FIABCI World Prix d'Excellence, популярна и като "Оскар за недвижими имоти", в категория "Курорти" за 2014 г.
"Санта Марина" е също носител на отличията "Ваканционно селище на годината" за 2006 г. в Националния конкурс "Сграда на годината", международна награда "Най-добър морски проект" за 2009 г. и "Най-добър проект в България" - златен медал от международния конкурс на авторитетното издание "Homes Overseas" през 2010

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай