Ардино събира тенисисти от пет страни в памет на Джофри

Ардино събира тенисисти от пет страни в памет на Джофри | StandartNews.com

В края на август Ардино ще посрещне тенесисти от Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и България, когато ще се проведе 12-тото издание на Международния турнир по тенис на маса за юноши и девойки до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи.

Подготовката за състезанието тече в пълна сила. В момента се извършва основен ремонт на спортната зала „Юнак". Изгражда се и пристройка към нея, което ще позволи монтиране на допълнителен брой тенис маси за турнир от висок ранг", информира Азис Мурад, председател на организационния комитет.

Предвижда се в спортната зала да бъде подменена съществуваща дограма с PVC, полагане на топлоизолация на външните стени и покривната конструкция, подмяна на фаянс, основен ремонт на вътрешната отоплителна инсталация, монтиране на котел на пелети.

Международната проява ще се проведе от 21 до 24 август под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.
Освен гостите от няколко балкански страни в турнира от България ще се включат състави от Момчилград, Димитровград, Две могили (Русенско), Горна Оряховица и др. Спортната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса /БФТМ/.

Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на Спортен клуб „Юнак" са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Той е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години.

Джофи участва на почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. На следващата година печели злато отборно и индивидуално при юноши-старша възраст.
Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. През 1992 година ръководството на клуба в Ардино учредява турнир в негова памет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай