Александър Лазаров игра два финала на Dema cup

Александър Лазаров игра два финала на Dema cup | StandartNews.com

София. Два финала игра Александър Лазаров в 10-ото юбилейно издание на международния турнир по тенис Dema cup (до 18 г), валиден за световната ранглиста. Турнирът се проведе от 9 до 15 август на кортовете на СК „ДЕМА" в столичния квартал "Младост" 1А. Участваха 92 тенисисти от Гърция, Италия, Русия, Турция, Румъния, Канада, Чехословакия, Черна гора, Македония, Англия, Германия, Сърбия и Украйна и Кзазакстан. България се представи със 17 участника, от които 5 стигнаха до четвъртфинал. При девойките Зиновия Ванева, игра полуфинал, като беше победена след оспорван мач от шампионката Джорджия Крачун (Румъния) с резулат 4:6, 6:3, 3:6.

Трябва да отбележим отличното представяне на Александър Лазаров Той започна турнира с wild card. Той победи последователно първия и петия поставени в основаната схема. Стигна до финал, където загуби с резултат 3:6, 2:6 от третия поставен Б. Янкуловски (Македония).

Янкуловски пък, който е на 16г. за втори пореден път през този сезон печели титлата на турнир в България и в СК „ДЕМА", този път до 18г.
Лазаров се класира на полуфинал и по двойки. Заедно със състезателя от ТК „ДЕМА" Александър Донски бяха победени от К. Лазаридис и Е. Циранидис (Гърция) с 4:6, 2:6. Ал.Лазаров продължава семейната традиция. Той е син на Красимир Лазаров – дългогодишен състезател за купа „Дейвис", а дядо му е Георги Лазаров, също бивш национален състезател и уважаван треньор по тенис.

При момичетата купата грабна Джорджия Крачун от Румъния, която победи на финала с 6:4 и 6:4 Дария Кучер (Полша). Крачун се класира първа и в двойките. Заедно с и Кристина Мируна Тудор (Румъния), надиграха на финала с резултат 6:4, 6:4 нашата Зиновия Ванева и Андрада Сурдеану (Румъния). Първи при момчетата на двойки шампиони станаха Ян Цимерман (Германия) и А. Сентаи (Турция). С резултат 6:4, 5:7 и 13:11 те победиха на финала К.Лазаридис и Е. Циранидис (Гърция). Призьорите бяха наградени лично от Мариана Ненова, директор на турнира и управител на СК "ДЕМА".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай