„20 години HEAD в България” даде старт на новия тенис сезон в тениса

„20 години HEAD в България” даде старт на новия тенис сезон в тениса | StandartNews.com

София. Лятната сесия турнири от КАИ Национална тенис лига стартира на кортовете на БНТЦ. Първият турнир от новият сезон „20 години HEAD в България" събра над 120 тенисисти в Борисовата градина. На този турнир имаше от всичко – тенис от висока класа, забавления за участниците и мотивиращ награден фонд. Турнирът бе открит от Елисавет Ъков, управител на HEAD България, Георги Дончев, директор на БНТЦ и Иван Запрянов, шеф на КАИ НТЛ (на снимката от дясно на ляво).

В най-атрактивнита първа дивизия при мъжете 35+ до финал достигнаха Слави Делчев и Даниел Шопов. На централния корт на БНТЦ, двамата изнесоха истински рецитал за насъбралата се публика в оспорван и зрелищен мач, вдигнал високо летвата на аматьорския тенис. Победа за Делчев (9:6) и нова титла за него от КАИ НТЛ, този път на сингъл. Във втора дивизия на същата възрастова група до финал достигнаха Найден Жеков и Любомир Петков. Победа за Жеков с резултат 9:6 и първа титла от лигата за него. Емил Могилков е победителят при мъжете 45+, след като на финала неговият съперник се отказа поради контузия при резултат 5:0. Новият-стар победител при мъжете 55+ е Иван Запрянов след категоричното 9:3 срещу Христо Ангелов. При най-младите тенисисти в групата на 18-35, втора дивизия, купата спечели Антон Костов, който на финала надигра собственика на КАИ Груп и генерален спонсор на лигата Спас Шопов с убедителното 9:1. В тази група участие взе и съдията от професионалната футболна лига - Таско Тасков, който достигна до четвърфинал, но се отказа поради неотложни ангажименти във футболната лига. При дамите победителка е Елена Андонова. В оспорван мач тя победи в тайбрек Надежда Симова с 9:8(4). Втора поредна титла за нея на сингъл за тази година. Победителите от всички възрастови групи в турнира спечелиха наградни ваучери от HEAD на стойност 150 лв., а финалистите – ваучери на стойност 80 лв. За всички победители, финалисти и полуфиналисти имаше карти за 10% отстъпка в магазините на HEAD, и подаръци от VIVACOM.

Столет Стефанов спечели таблет Galaxy TAB 3, предоставен от VIVACOM от викторината на организираното от HEAD тенис парти. За всички участници HEAD предостави възможност за тестване на най-новите модели ракети на марката, а освен това на разположение бе и машина за подаване на тенис топки Spinfire, и всеки желаещ можеше да настрои играта си преди своя мач. Следващият турнир от лигата е за двойки и ще се проведе на 10-11 май – ТК „Дипломат" в Горна Баня (София).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай