15-годишен българин атакува трофея в София

15-годишен българин атакува трофея в София | StandartNews.com

Трима български тенисисти получиха „уайлд кард" за турнира „Гаранти Коза София Оупън", който ще се проведе от 5 до 12 февруари в Арена Армеец. Това са националите ни за „Купа Дейвис" Димитър Кузманов и Александър Лазов, както и 15-годишният талант Адриан Андреев. Софиянецът, който тренира в Париж, ще започне в квалификациите. Това ще е втори мач на такова ниво за него след турнира в Мец през септември 2016 г.

"Много се радвам, че ще играя в София. Ще е едно различно преживяване, сигурен съм, че атмосфера ще бъде прекрасна. Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец". Ще съм притеснен, но ще бъде забавно", заяви Андреев.
За Лазов това ще бъде дебют в основна схема на турнир от АТР веригата. Кузманов пък за втора поредна година е част от надпреварата в София. На дадения от организаторите брифинг вчера присъства и директорът на турнира Пол Макнами.
„Решихме да наблегнем на младите играчи, когато определяхме кого да поканим", каза Макнами.
Жребият за основната схема на турнира ще бъде изтеглен в събота, 4 февруари, от 15,00 ч., в „Арена Армеец". Очаква се първата ракета на България Григор Димитров да присъствата на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай