Как Цветан Василев си отмъщава на България с филм

В желанието си да удари Пеевски,стана герой в лента срещу страната

Как Цветан Василев си отмъщава на България с филм | StandartNews.com

Ако човек не знае нищо за САЩ и случайно попадне на „Американски психар“, до края на живота си ще вярва, че в страната на демокрацията, свободата и закона, живеят само изроди с резачки, които от сутрин до вечер транжират хора и се кефят от това. Когато към тази лента добавиш и историите за Ханибал Лектър, ще си абсолютно убеден, че американците редовно ядат ближните си. Най-вече мозъците им – с лъжичка.

 

За модерната Обедовата земя – Америка, обаче всеки знае всичко. И никой не съди за държавата по развинтените фантазии от малкия и големия екран. А и психари има навсякъде – от десния норвежки екстремист Андреш Брайвик, който през 2011 г. разстреля 69 души в младежки лагер на остров Ютьоя до Герман Костин, който изхвърли в куфар 5-годишния Никита.

 

Когато обаче си от някой ъгъл на Тексас или Аризона и дори не подозираш за съществуването на България, ти стига да изгледаш „Сенките на София“, за да си кажеш: ако има ад на земята, то той е там. 119-минутната лента представя страната ни не просто като най-корумпираната, а като единствената държава в света, в която „мафията си има правителство“. В сравнение с нас в Мексико си играят на шикалки. А безспорни фактите, че по данните на Световния икономически форум (WEF) за 2018 г. най-голямата корупция е в Йемен, а България е на чак на 61-о място от 140 страни, са глупости за наивници.

 

Освен това, според кадрите от филма, за свобода в България не може и дума да става, защото сме 100% подвластни на Русия. Нещо повече – лентата натрапва твърдението, че България източва Европейския съюз, за да налее парите чрез офшорки в Русия. Едва ли не направо в джоба на Путин. Разбира се, целият този кошмар е дело на депутата от ДПС Делян Пеевски, който е агент на КГБ и дърпа конците и на Бойко Борисов, и на Владимир Путин. У нас никой не смее да шукне, защото малцината, които го правят са бити и псувани от полицаите на площада. А всички останали са едно огромно гадно, мръсно и неграмотно гето. Според лентата България няма нищо общо с древната страна, дала на света култура, изкуство, наука, открития, светила в медицината и изкуството. Тя е жалък анклав на Русия, пръкнал се някъде през комунизма, за да й служи и до днес. Затова единствените символи на държавата ни са чинията на Бузлуджа, паметника на съветската армия в София и ромските коптори.

 

Говорител на тези абсурди и главен герой в т.нар. американски филм за България е човекът, отговорен за аферата на века – източването и фалита на КТБ, банкерът беглец в Сърбия Цветан Василев. Всяка негова дума в лентата е подчинена на това да очерни България и да внуши на зрителя, че в страната ни човек едва оцелява, защото тя е в ръцете на Дявола. В подкрепа на слепените по всички правила на медийната манипулация опорки, че България се управлява от мафията, която е подчинила и прокуратурата, в кадрите говорят куп любими на Цветан Василев и (раз)градската десница лица: кандидатът им за главен прокурор Бойко Атанасов, знамето им за справедливост, разследваната в Румъния прокурорка Моника Маковей, лица на „Протестна мрежа“, БОЕЦ, „Правосъдие за всеки“ и т.н. За капак и Симеон Сакскобургготски казва две – три изречения за комунизма. Ясно се вижда обаче как човекът е дал интервю не по темата „Пеевски“ и думите му стоят като кръпка. Как ли се е почувствал, ако е гледал крайния продукт?

 

След финала на тегавата и откровено некадърна като филмова работа „документална лента“ всеки нормален българин се пита две неща: Това за България ли се отнася? И колко струва да очерниш страната си по този брутален начин?

 

Кой стои зад всичко това? Автор е Кевин Буут – лице от Тексас, което се представя за разследващ журналист, режисьор и продуцент. Данни за тази му дейност обаче липсват. Затова за него знаем от нещата, които сам разказва за себе си в интервютата на медийната машина около Цветан Василев и Командира. Започнал кариерата си в дългокоса банда, чат-пат показвана по МТV. „През 2003 г., след като загубих брат си, майка си, баща си и най-добрият си приятел заради „легалните наркотици“  -  алкохол, тютюн и фармацевтичните продукти, прекарах четири години в проучване на мотивите за печалба от забрана на наркотиците“, откровеничи Буут. И разказва, че повел война с ЦРУ, за да докаже, че управлението стои епидемията от крек-кокаин, започнала в гетата в Лос Анджелис. Хвали се, че затваря устата на всеки, който се усъмни в способността му да разследва, с тезата, че 15 години воюва с ЦРУ. Посетил България през 2015 и 2016 г. При Цветан Василев го завел Асен Йорданов. А как се срещнал с царя? „Без да навлизам в подробности, за да се осъществи връзката с него се мина през упойващи вещества в банята на един известен лекар. Да, като режисьор трябва да се изцапаш понякога“, споделя Буут, каквото и да означава това. Всъщност, кадрите, в които пуши трева пред „Хилтън“ в София, също озадачават. 

Опитите на кръговете около Цветан Василев и Иван Костов да очернят Делян Пеевски не са от вчера. Депутатът от години вади на бял свят золумите им. Пък и създаденият от тях образ на шейха, който никой не е виждал, защото не излиза от дубайския си дворец, се сгломоляса - на евроизборите обикаляше страната за срещи с електората, след вота внесе в парламента предложения за безплатни детски градини и по-ниско ДДС за храни и лекарства. Затова и сега пробват да го изкарат филмов герой в стил Дон Корлеоне. Това обаче  не навява дори смях, а тъга.

Защото макар и направена, за да удари Пеевски, лентата на Буут размазва България. Особено с финала: на въпроса ще има ли филмът продължение, той отговаря: „Исусе, аз едва оцелях сега!“.

 

Целта на Буут и Цветан Василев не е българите да видят филма. Ако го направят, лентата ще има обратен ефект. В ударната интернет реклама се казва, че тя е за международна публика. Качена е на платени интернет платформи. За да я видиш, трябва да преведеш пари. Купуваш я за 12,99 долара. Между 3,99 до 4,99 долара пък струва временния достъп от 72 часа до няколко дни. Уж я има и със субтитри на български, но… намери я, ако успееш. Пък и не е нужно, важно е да гледаш трейлъра, да видиш плаката, на който Путин, Пеевски и Борисов са се извисили над министерски съвет и бившия партиен дом, и да чуеш опорките.

 

Лентата е евтина като качество и съдържание, но е скъпа като производство. Говори се, че е глътнала 500 000 долара. И същественият въпрос е с кои пари са платени. Дано не е това, което си мислим -  за парите на ужилените в КТБ българи.

Гаврата с България не свършва дотук. Буут обявява, че парите за гледане на лентата му ще отидат за превеждането и на други езици. За да бъде очернена страната ни пред целия свят.

Хора като Буут са ясни – те биха направили всичко за пари. Но онези, които са го наели показват само едно – те мразят родината си и биха дали всичко от себе си, за да я затрият. Но трябва да помнят, че за 1300 години България е видяла много национални предатели. И нито един от тях не е успял да я победи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай