Жозеф Дол на тур с Генерала

Жозеф Дол на тур с Генерала | StandartNews.com

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Европейската Народна партия (ЕНП) Жозеф Дол по време на работната си визита в Брюксел за участие в Парламентарната асамблея на ЕНП. Двамата обсъдиха началото на предизборната кампания у нас, която започва с подкрепа от страна на ЕНП - утре за България заминава председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, след него на посещение ще замине и генералният секретар Антонио Лопез. Накрая предстои и посещението на Жозеф Дол на 2 и 3 октомври. Той е поел ангажимента да дойде в самия край на предизборната кампания и да присъства на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ. Дол ще има и възможността заедно с Бойко Борисов да посети още Сливен, Бургас и Пловдив.

„България има нужда от дълбока промяна, за да се върнем към политиката, такава, каквато беше по време на правителството на ГЕРБ", изтъкна Жозеф Дол и изказа силната си подкрепа за победата на ГЕРБ, както и за формирането на силно дясно-центристко управление. Според него най-доброто, което може да се случи на България в момента, е ГЕРБ да постигне пълно мнозинство. По думите му, с коалиция ще е много по-трудно. „Да се надяваме, че българският народ ще даде на ГЕРБ възможността да управлява страната", каза още Дол. Той приветства новия пост на Кристалина Георгиева като заместник-председател на Европейската комисия и подчерта, че това е изключително послание поради отговорността и доверието, което й се гласува.

На журналистически въпрос след срещата с Цветанов: „Ако на изборите спечелят социалистите, накъде отива България?", председателят на ЕНП отговори: „Дори не искам да допускам подобен вариант! Та вие говорите за катастрофа! Аз съм сигурен, че това няма да се случи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай