Йотова: Кандидатстването за европари е много тромаво

Йотова: Кандидатстването за европари е много тромаво | StandartNews.com

Ловеч. Процедурата за кандидатстване за еврофондове все още е много тромава, коментира кандидатът за евродепутат и настоящ представител на БСП в Европарламента Илияна Йотова при посещение в Ловеч. Тя обсъди с местни представители възможността за за финансиране на селата през новият програмен период 2014 – 2020 г.

„Тази политика на Европейската комисия не е приложима за страни като България. Приветствам и силно подкрепям непрекъснатите усилия на правителството срещу едно окончателно решение на Комисията в тази насока", коментира Илияна Йотова.

Според нея е необходимосъздаване на национална стратегия за развитие на българското село, която да вземе предвид мнението на всички заинтересовани лица и най-вече това на най-малките селски стопанства.

„Винаги сме полагали усилия в Европейския парламент да насърчим Европейската комисия да опрости процедурата за кандидатстване за евросредства, която все още е изключително тромава и отказва много фирми да кандидатстват. Ще продължим да работим в тази насока", каза още Илияна Йотова.

„Не е допустимо 25 години държавата да се издържа само от търговия - без производство", коментира още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай