Янкова: 18 екопроекта са одобрени в Смолян

Янкова: 18 екопроекта са одобрени в Смолян | StandartNews.com

Смолян. 18 проекта ще бъдат финансирани в област Смолян в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2014 г." Това обяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на КБ Дора Янкова в гр. Смолян.

Тя подчерта, че инвестицията в Смолянска област възлиза на близо 200 хил. лв. „Щастлива съм, че от областта, която представлявам имаше огромен интерес към конкурса, както и че 18 проекта се пребориха и ще получат финансиране", посочи народният представител. По думите и „зелените проекти" ще подобрят средата в населените места, ще създадат условия за занимания на децата и ще ги възпитават в опазването на околната среда. „Много съм щастлива, че село Търън има одобрен проект за изграждане на фитнес център на открито за 10 хил.лв. Това е една стара мечта на младежите в селото, която ще е факт", посочи като добър пример Янкова.

нкова изтъкна, че се финансират проекти в почти всички смолянски общини. "За първи път от много години насам ще се реализират проекти в населени места, в които досега имаше само разруха. Родопчани заслужават по-добра среда на живот, каза още депутатката. Ще настоявам пред МОСВ конкурса да стане ежегоден, като в годината да има по две сесии, за да се стимулират малките зелени инициативи, които са полезни за хората", каза още тя.
Освен в село Търън, на територията на община Смолян са одобрени и проекти за възстановяване на цветна градина и изграждане кът за игри и отдих в село Виево, класна стая на открито към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" в село Момчиловци и детската градина в село Търън.

Одобрение са и проекти на село Равнината, община Рудозем, в град Мадан и селата Средногорци и Върбина, село Давидково и детска градина „Веселин Маринов", община Баните, детска площадка в Чепеларе и еко стая към ОДЗ – Чепеларе, зелена площадка за отдих и спорт в село Барутин, община Доспат, село Старцево в община Златоград, село Гьоврен, община Девин, с. Борино, зелена класна стая на открито към училището в Неделино и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай