Световен парфюмерист омайва БГ дами

Дейвид Лукас Роелен твори ароматите на новото време

Световен парфюмерист омайва БГ дами | StandartNews.com

Уникалните аромати на Дейвид Лукас Роелен вече омайват и родните дами. Топ стилистът Митко Дамов изненада БГ ценителите с актуалната селекция на световния парфюмерист, чиито творения са наистина напълно ново изживяване.

Дейвид е от малък град в Западна Германия - на границата с Нидерландия и Белгия. „Провинцията те прави много любопитен към света навън. Хората се оплакват, че на подобни места не се случва нищо. А тъкмо това беше предизвикателство за мен. Исках да докажа, че може да създаваш, ако го желаеш – това ме мотивира да започна и парфюмерийния си проект. Превърна ме в личност, която се осмелява и поема риск“, разказва Дейвид. Той е само на 11, когато създава музика с приятеля на леля си. „С него открих рапа. На 14 станах истински рапър – това продължи някъде до към 20. Харесвам също класическа музика, джаз. Отидох на първото си дръм енд бейс и хаус парти, когато бях на 15 и от тогава съм голям фен на тази музика“, продължава той.

А от кога е страстта му към парфюмите? „Майка ми и леля ми винаги са имали афинитет към ароматите. Помня, че когато бях на 4, семейството ми не можеше да си позволи подобни удоволствия и мама ме пращаше да й взимам миниатюрните тестерчета, защото беше почти разорена и нямаше как да си купи цял флакон. През 2017-а работех в рекламата и отидох в Лондон на гости при приятели. Там напълно случаен събеседник ме запита с какво бих се занимавал, ако можех да правя, каквото си поискам. Отговорих, че имам две идеи за парфюм - Broken Bouquet и Flower Boy. След две минути мъжът каза, че звучи страхотно и че трябва да го посетя в Истанбул - управлявал една от най-големите фабрики за парфюми в Европа. 17 минути по-късно резервирах билет за самолета. Заложих всичко на тази карта“, връща лентата Дейвид. Той базира творенията си на личните ценности. „Проектът е много важен за мен. Представям парфюмите си на корейски, мандарин и арабски. Човек притежава свободата да се променя всеки ден. Промяната е основната мантра. Друга важна част е уважението. Без диалог също не може. Парфюмите ми стигат до Щатите, Азия, Близкия Изток – те са средство за комуникация, израз на увереност. Винаги съм вярвал, че хората допълват парфюмите ми – завършени са, само ако някой ги носи“, твърди още Дейвид. Той се вдъхновява от моменти, от ситуации, от дами, които са превъзмогнали необходимостта от мъжественост, за да се изкачат по стълбите на кариерата. „Това е нещо красиво – да не бъдеш жертва на обществото. Това е посланието ми в Broken Bouquet и Flower Boy“, признава Дейвид, в чиято лаборатория има 4500 бурканчета, от които се раждат още Аmbivalence, Crystal Haze, The Door...  Някои от тях ухаят на сухи билки от Пауло Санто, други на прегоряла захар и дървесни нотки, трети на кориандър... „The Door пък е аромат, създаден за място, което посещавам вече десетилетие – един от най-известните клубове в Берлин. Вратите, фейсконтролът, електронната музика, свободата на изразяване - парфюмът отразява точно това. Той е опушен, анималистичен, дървесен – като втора кожа, много секси“, разкрива още тайни Дейвид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай