"Слънчево колело" демонстрират на кораба "Грийнпийс"

Ден на отворените врати ще събере днес на кораба на Грийнпийс,който е на бургаската морска гара, феновете на "зелената" екоорганизация

"Слънчево колело" демонстрират на кораба "Грийнпийс" | StandartNews.com

Ден на отворените врати ще събере днес на кораба на Грийнпийс,който е на бургаската морска гара, феновете на "зелената" екоорганизация. Всеки желаещ ще може да разгледа плавателния съд и да участва в проявите, които са подготвили   организаторите.
   Най-масовата проява се нарича световно къпане на кея. Най-любопитната е демонстрация на велосипед, захранван от слънчеви панели. Необикновеното колело ще бъде представено от тийнейджърите Йордан Андреев и Любовслав Аначков от столичната гимназия "Джон Атанасов". Цената му е два пъти по ниска от  електрическо колело, рекламират го младите изобретатели, който са го конструирали от старо колело.
На кораба ще има и сериозна дискусия за нови енергийни решения като разработки за слънчевата енергия, за водорода и за пасивните къщи, които ще презентират специалисти от БАН и от бизнеса.
  Културната програма четири включва четири представления на "Прахоляшка в Черното Кралство", която  показва как от въглищния прах можем да минем към слънцето. 

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай