РБ: Социологическите проучвания целят да откажат хората да гласуват

РБ: Социологическите проучвания целят да откажат хората да гласуват | StandartNews.com

Добрич. "Социологическите проучвания в България, за съжаление, са оръжия в кампанията и целят да откажат хората от гласуване, защото в по-голямата си част са спекулативни. В Германия, например, са забранени по време на кампания" - каза в Добрич Божидар Лукарски от Реформаторския блок, който заедно с колегите си Меглена Кунева, Светослав Малинов, Радан Кънев, Гергана Николова и проф. Иванка Енева посетиха града, за да се срещнат с жителите му. Водачът на листата на реформаторите Меглена Кунева бе категорична: "България е най-бедната страна в Европа, защото живеем глупаво. Трябва ви образована и здрава нация".

Светослав Малинов подчерта, че докато не се смени правителството на БСП и ДПС, страната ни не само ще е част от Европа на втора скорост, а дори "ще се движи на задна скорост". Водачът на листата на Реформаторския блок определи евроскептиците в лицето на партия Атака, като незнаещи и криещи се зад незнанието и мързела си. "Да си скептик, не означава да не знаеш. НЕ-то не е скептицизъм, а глупост".

Кунева коментира и най-новата партия в политическото пространство - "България без цензура", като каза: "България без цензура е продължение на едно тв шоу. Имат пълен екип за шоу - тв водещ, сигурно и оператори.

Реформаторския блок има една от най-младите листи. Събрали сме се хора, които искаме да се учим и да вземем най-доброто. Без съдебна система ние няма как да живеем, няма как да живеем без сигурност и честни конкурси, а сега и на викторина не го докарват".

Гергана Николова бе още по-крайна, като заяви, че тя иска оставката на правителството и съд. В подкрепа на думите й и в отговор на питане Радан Кънев заяви, че чрез Реформаторския блок за първи път всички политически сили в център и дясно са показали, че могат да бъдат единни и увери, че и след изборите за ЕП на 25 май процесът на консолидация ще продължи, като Светослав Малинов допълни, че Реформаторският блок е за предсрочни парламентарни избори на есен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай