Петър Курумбашев откри Първомайското надиграване в Кърджали

Петър Курумбашев откри Първомайското надиграване в Кърджали   | StandartNews.com

Кърджали. Над 200 изпълнители от 11 състава се включиха в надиграването на Първи май в Кърджали. Големият танцов празник се организира за трети пореден път от БСП и събра стотици любители на българският фолклор. „Всички състави са самодейни и затова надиграването се превръща в истински празник. Всеки, който е дошъл да се весели заедно с нас, може да се хване на хорото и да покаже уменията си", коментира Милко Багдасаров, народен представител от „Коалиция за България".

„Кърджали е избрал един нетрадиционен начин да отбележи празника на труда", каза кандидатът за депутат в Европейския парламент на БСП Петър Курумбашев и продуцент на легендарното телевизионно предаване „Ку Ку". Той поздрави гостите и пожела на родопчани да гласуват на 25 май за нова и социална Европа, която ще гарантира работа и по -добър стандарт на живот на хората. Сред посетителите бе и областният управител на Кърджали Бисер Николов.

Празникът на Първи май продължи с много настроение. Имаше и индивидуално надиграване на ръченица. С много аплодисменти кърджалийци посрещнаха специалното участие на фолклорния състав към Общинския център за младежки дейности и култура в областния град. Журито, което оценяваше представянето на съставите, бе от трима хореографи. „Обективни сме и не се поддаваме на изкушения или натиск. Танцьорите се оценяват за артистичност, оригиналност и емоционалност", каза председателят на журито Тодор Момчилов - една истинска легенда за самодейците от Кърджали и региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай