От какво се страхуват мъжете

Хамлетовски въпроси вечно раздират мачовците

От какво се страхуват мъжете | StandartNews.com

Жените със сигурност се досещат, че мъжете имат страхове, но дали наистина разбират каква голяма част от живота на срещуположния пол може да се мотивира от страха? И дали наистина знаят колко много страхът може да повлие на отношенията с жената? Защото обикновено мъжете не скимтят в ъгъла заради  страховете си, а се опитват да не им обръщат внимание.  

Леглото ги плаши

Мъжете не се страхуват да правят секс. Но се тревожат и късат нервите си с въпроса дали наистина са  достатъчно добри. Представете си мъж да чуе следните думи, често употребявани от представителките на нежния пол: “Моят последен приятел беше страхотен в леглото!”. Е, как се преглъща подобна информация?! И те започват - да гълтат витамини, да правят гимнастика, да се подсилят с алкохол. Някои мъже  „работят“ като впрегатни коне на първа секс среща. Понякога изкарват изпита, но удоволствието едва ли е голямо. Те прекалено много се страхуват от провал, за да се наслаждават.

Обвързването е кошмар

Повечето мъже се страхуват от обвързването като от смъртта – но не от умирането в прекия му смисъл. „Приятелката ми мрази да карам мотора си. Какво пък, трябва да преживея това сега, докато още мога!”, казват някои от тях. Защото да заживеят заедно с гаджето си, им звучи като фатална присъда. Убедени са, че годеницата им би ги забавила, би държала двигателите им на празни обороти, докато накрая им се свърши горивото.

Враговете са навсякъде

Това  е познато на всяка жена, тъй като и тя се страхува от другите жени. Очите й се присвиват, а на лицето й се появява онова леко смръщване, когато види хубавица да влиза в бара. Не че нейният мъж ще започне да моли новодошлата да се прибере с него у дома, но самото й съществуване доказва, че има някоя по-секси от нея.  Е, мъжете имат същия страх. Някои момчета се опитват да се срещат с най-красивите жени, които могат да открият, за да докажат своята собствена мъжественост. Понякога този страх може да бъде позитивен, мотивирайки мъжа да дава повече във връзката си, защото знае, че някъде там има друг, който е по-висок, по-забавен, по-умен и по-добре изглеждащ от него. 

Дали е като Спайдърмен

Защо мислите, че всички тези филми за Спайдърмен са толкова популярни? Питър Паркър –това са мъжете. А Мери Джейн Уотсън – това са жените. Момчетата искат да спасят момичетата. Фантазиите на мъжа за спасяването на жената понякога са плашещи. Той често се замисля как би  реагирал, ако друг нападне собствената му съпруга или приятелка. Ще се държи ли смело? Ще може ли да я спаси? Ще даде ли живота си за нея? Какъв ще е смисълът от това да се нарича “съпруг”, ако не успее в тази най-важна отговорност?

Самотата е ужас

Някои мъже преди да се обвържат  притежават, например, колекция от екшъни и супер герои,  порнофилми, странни мебели... Това си е тяхното пространство и то им харесва. Много скоро обаче империята им  се подлага на прочистване.  Но други пък споделят: “Тя е мърла. Никога не можем да живеем заедно. Разхвърля дрехите си по цялата спалня. Твърди, че си имала система”. Този тип мъже са влюбени в реда, колекционират костюми така, както други колекционират бутилки. “Или тя ще ме промени, или аз ще я променя, но и в двата случая, ако заживеем заедно, ще свършим мразейки се един друг”.

Паниката от сърдитата майка

“Много е тъжно, но да разочаровам майка ми, винаги е било най-лошото нещо, което съм могъл да направя”, споделят си един на друг много от представителите на силния пол. “Последната ми приятелка  беше много секси и аз я обичах. Знаех обаче, че майка ми няма да я хареса”.
Често мъжете са обвинявани от жените си, че са мамини синчета, че вечно очакват родителките да им лекуват егото така, както им приготвят баници и сладкиши. Така че мъжът истински се страхува да не разбие сърцето на майка си. 

Самобичува се 

Фактът, че се страхува, е достатъчно лош за мъжа, но възможността да отстъпи пред лицето на страха, го прави направо страхливец. Той би си признал почти всичко друго, но не и това.  Ето какво разказва фотограф за скандал с годеницата си. „Тя заплаши да ме напусне, ако не спра да снимам голи модели. Страхувах се, че ще го направи, но ултиматумът ме постави в невъзможно положение. Ако веднага бях казал „да“, ставах страхливец и тя щеше да загуби уважението си към мен. Ако веднага бях казал „не“, рискувах да загубя жената, която обичам”.  Пред възможността да изжлежда страхливец, той решил да поеме риска и годеницата му останала. 

Приятелите също пречат

Приятелите на мъжа  са били с него преди да познава годеницата, любовницата, съпругата. Споделяли са успехи и провали - когато са пукали гуми, когато бащите им са умирали, когато са се напивали до безпаметност... Мъжете много силно се интересуват какво мислят приятелите им за тях и непрекъснато се страхуват от тяхното неодобрение. Те си имат своите малки истории: помнят “онзи път”, когато единият е прекарал два дни в леглото с предишното си гадже или си говорят за “счупения крак на онези скали“. Защото ги е било страх да не приличат на бъзльовци в очите на аверите си.  

Да не ги помислят за посредствени 

Мъжете най-много се страхуват да са банални, обикновени, скучни. За тях съществуват две възможности – невероятен успех или катастрофално поражение, но не и по средата. Мъжът се ужасява да бъде възприеман като сив и посредствен. Искат да мислят за себе си като за герои. Нарцисизъм? Може би. Незрялост? Вероятно. Но със сигурност, когато срещнат жена, която прогонва този страх и ги кара да се чувстват наистина като смелчаци, мъжете проявяват склонност да се държат за нея, да я обичат и подкрепят така, сякаш  животът им  зависи само от нея завинаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай