Орешарски надъхва БСП за победа

Орешарски надъхва БСП за победа | StandartNews.com

Шулц на крака до Станишев, посреща ги духов оркестър

София. Почти всички министри от правителството начело с премиера Пламен Орешарски ще бъдат днес в зала 1 на НДК за официалния старт на кампанията на БСП, научи "Стандарт". Военният министър Ангел Найденов, икономическият министър Драгомир Стойнев, дипломат номер 1 Кристиан Вигенин, финансовият министър Петър Чобанов ще влязат по червения килим в Двореца на културата. А лично премиерът Пламен Орешарски ще се изправи заедно със соцлидера Сергей Станишев и кандидата за президент на ЕК от ПЕС Мартин Шулц за надъхваща реч пред множеството.

Още от 17 часа ще започне посрещането на над 4000 активисти на БСП за зрелищния концерт спектакъл в НДК. Пред централния вход на палатата естрадно-духовият оркестър на известния маестро Ангел Ангелски ще свири за гостите пред НДК. Както "Стандарт" вече съобщи, естрадните ни легенди - Михаил и Кристина Белчеви, Нели Рангелова и Георги Христов, ще открият предизборната кампания на червените. От "Позитано" 20 са подготвили и бляскаво посрещане на Шулц. Въпреки че като председател на ЕП и ключова фигура от ПЕС той е идвал многократно в България, този път лично соцлидерът Станишев ще го посрещне на летище София заедно с активисти от общоевропейската кампания на ПЕС Knock the vote 2014.

"Има две концепции за ЕС: Статуквото се олицетворява от ЕНП, които по време на финансовата криза дадоха рецептата за излизане от нея с орязване на публичните разходи, нулев бюджетен дефицит и алтернативата на европейските социалисти", обяви в Хасково вчера Станишев. "Вече пет години обаче политиката, която бе налагана от Брюксел на замразяване и орязване на всичко социално, и реализирана от Дянков с огромно удоволствие и в България, доведе у нас до 400 000 нови безработни и десетки хиляди фалирали фирми", посочи още соцлидерът. "Предстоящите избори през май за евродепутати ще са титаничен сблъсък за Европа между ЕНП и ПЕС", каза пред множеството Станишев.

При посещението си в региона соцлидерът направи и първа копка на мащабния пътен ремонт, който започва край харманлийското село Българин. Трасето между Харманли и Тополовград е финансирано с 3,5 млн. лв. Пътят е част от важната връзка между Хасковска и Ямболска област и една от целите е да се осигури достъпът към граничния участък на Елхово. Първоначално в отсечката край Българин ще бъдат налети 500 000 лв. Според разчетите до края на годината в областта ще бъдат вложени 40 млн. лв., в които са включени и средствата за завършването на автомагистрала "Марица".
"Томислав Дончев да излезе от ролята на експерт и техничар. Той трябва да разбере, че работата в ЕС е политика на първо място, а не технически проекти за усвояване на средства", коментира Станишев изказване на водача на листата на ГЕРБ. Повод стана изявление на Дончев по-рано, че първо трябва да се дебатира за членството на България в ЕС, а после за лявото и дясното в Европарламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай