Очилата на лятото – какво е на мода

Големи изненади и при слънчевите, и при диоптричните

Очилата на лятото – какво е на мода | StandartNews.com

Модата при очилата е пълна с изненади. Тенденциите, които познаваме от предишните сезони, рязко се променят. Някои от тях в началото предизвикват леки нотки на скептицизъм, но след това стават фаворити.   

Отличителният знак на очилата при дамите през 2022-ра са дебелите рамки – без значение дали имат или нямат различни чупки. Те идеално се съчетават с овърсайз модата при облеклата, която не слиза от сцената. При слънчевите има модели, които отпред са категорично тесни. Формите са различни, но най-често се среща правоъгълната. Сред устойчивите фешън „писъци“ е и „котешкото око“.

„Пластмасовите очила печелят в битката с металните, но има вариант, който съчетава и двете визии. Цветовете са бордо, зелено, черно и любимата зебра – идеалният дует между черно и бяло. Полупрозрачните също са със стабилна позиция. Ако през изминалата година при стъклата имаше най-различни цветове, то сега те се носят кафяви, сиви или преливащи се“, коментира експертът в жанра Павел Цветков. Наблюдава се интересно хармонизиране между слънчеви очила и диоптрични рамки. Тук също има прозрачни рамки - в опушено, сиво, кафяво, розово.  

При господата на почит остават черните очила с малки акценти, които са предимно елегантни или спортно-елегантни. Но и тук не липсват разчупени версии – с цветни стъкла или в тандем между светло синьо и бяло.

„Това, което не се променя с времето и с модата при мъжките очила, са минимализмът и олекотената немска стомана. А за нежния пол атрактивността и шикът са не по-малко важни от удобството. През 2022-ра и най-сериозните бизнес лъвици носят модели, в които има поне един елемент на екстравагантност", уточнява Павел Цветков.   

Фотокредит Квят

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай