Ангелкова патрон на „Бизнесдама на годината“

11 номинирани ще получат престижния приз на гала церемония

Ангелкова патрон на „Бизнесдама на годината“ | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова, която ще бъде почетен патрон на „Бизнесдама на годината“, прие в кабинета си притежателя на националния конкурс лорд Евгени Минчев, за да уговорят подробностите. Тя изпрати и писмо, в което най-сърдечно поздравява номинираните за участието им „в авторитетното състезание с 25-годишна традиция, което оценява, насърчава и стимулира активното присъствие на жените в бизнеса“. Най-престижните награди за работещите дами на България вече имат четвъртвековна история, а почетни патрони досега са били съпругите на президентите, както и председателите на Парламента от нежния пол и техните заместнички. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е била гост и е връчвала гран при.

През 2018-а министърът на икономиката Емил Караниколов пък подари ловна пушка на лорд Минчев, а после поднесе отличието „Бизнесдама на годината“ на Елена Кристиано. На гала церемониите във времето са присъствали звездите от култовия британски сериал „Ало, ало“ Гай Сайнър /лейтенант Грубър/ и Ким Хартман /Хелга/, принцесите Лобанов- Ростовски и Катарина, племенница на принц Филип, съпруг на кралица Елизабет Втора. През 2017 година тогавашният министър на европредседателството Лиляна Павлова бе специален гост на лорд Минчев и почетен председател на конкурса.

Сред първите номинирани за „Бизнесдама на годината“ 2019 е  Антоанета Игнатова - познато име в туристическия бизнес, която от две години лансира продукти за здравословен начин на живот.

Игнатова е полиглот, магистър по макроикономика, майка на  близначките Белослава и Жаклин, зодия Телец, владее сноуборда и пианото. Мая Хътчинс пък е предложена за „Бизнесдама на последните 15 години“.

Тя има фабрика за производство на реплики на произведения на изкуството - скулптури и предмети, красили дворци и домове на световна аристокрация във вековете. За приз за собствен стоматологичен кабинет е посочена д-р Мариела Ботева, позната на обществото с успехите си в тази област. Диана Шимбова пък е определена да получи награда за едноименното си интериорно студио в Лондон. Катя Туджарова е номинирана заради своето италианско бистро „Ле Розе“, любима локация на интелектуалния и бизнес елит.

Наследницата на модната империя Desizo Monni Зорница Димитрова заслужено ще си тръгне с приз в категорията „Дебют“. С дипломи от Италия и Великобритания Зорница пое кормилото в маркетинга, а нейните амбиции и успехи вече радват семейството и публиката – от церемониалния каталог на бранда до събитията, представящи новите колекции. За заслугите си номинация има и за д-р Антония Бозукова-Желева - лекар по дентална медицина, херцогиня в спа кралство „Хармония“, чиято владетелка Юлия Забунова през 2018-а беше почетена със специално отличие. Залозите за голямата награда за 2019 година са за Биляна Минева – нежен ас в застраховането и автомобилната индустрия. За „Бизнесдама на последните 5 години“ пък е номинирана Нери Русева, която през 2016-а стана носител на гран при. Председател на конкурса е Цветелина Маймарова, заслужено наричана „козметичната кралица на България“.

От нейно име ще бъдат раздадени и наградите „Афродита“, които са истински Оскари за красота.

Почетен председател за 2019-а е нотариус Весела Ивчева. Бизнесменът Димитриос Додоглу ще е почетен представител на международната бизнес общност. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай