На 1-ви май: Селфи със Сергей и Стената на Флойд

На 1-ви май: Селфи със Сергей и Стената на Флойд | StandartNews.com

Ще има "Белене", ще има и Южен поток, отсякоха от БСП

Стотици селфита със соцлидера Сергей Станишев белязаха традиционното първомайско шествие на БСП от площад "Ал. Невски" до Борисовата градина. Веднага след като слезе от сцената, за да поведе множеството в посока Орлов мост, Станишев започна да раздава автографи, а симпатизанти се изчакваха на опашка за селфи с лидера на социалистите. Над 20 000 червени активисти скандираха многократно "Победа!" и "БСП" заедно със соцдепутатите и министри от кабинета на Пламен Орешарски по време на митинга. А освен с емблематичните за левицата песни "Моя страна" и "На всеки километър" манифестацията бе озвучена с "Вятърът на промяната" на Скорпионс и "Стената" на Пинк Флойд. Огнената Илияна Йотова, втора в евролистата на БСП, откри митинга. "Ще има "Белене", ще има "Южен поток"!", отсече пред актива тя. Победата на БСП на евровота ще даде стабилност на правителството в името на хората на България, отбеляза Йотова.

"Всяка година ние се събираме на този празник, но този път е различно. Предстоят ни избори, които са съдбовни за пътя на ЕС и България", обърна се към множеството Станишев в началото на митинга. "Знаем, че мизерията, болката, безработицата са все още твърде високи, но виждаме, че в резултат на ежедневната работа на правителството, нещата започват да се променят", отбеляза соцлидерът и продължи: "Ние доказахме за последните месеци, че можем да вършим работа за хората в техен интерес. Сега трябва да докажем, че искаме да спечелим победа, която е жизненоважна и за изпълнението на програмата на Пламен Орешарски, която е жизненоважна и за Европа".
"Тези избори са за европейските ценности, които Европа изгуби след 10 години управление на десните", обърна се към множеството и икономическият министър Драгомир Стойнев. "Вървим по пътя на победата и заедно ще я постигнем!", надъха червените той.

Шествието на червените затвори за час пространството между катедралния храм "Св. Александър Невски" и Орлов мост. Шествието продължи на Лятната естрада на Борисовата градина, където червените отпразнуваха деня на на левия печат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай