Митко Дамов: Каква е модата в косите на зимата

Жените – с блонди бретон, мъжете – като Дейвид Бауи

Митко Дамов: Каква е модата в косите на зимата | StandartNews.com

Машината на времето напоследък все по-често ни пренася в 70-те и 80-те – епоха на техно стайлинга, диско емоциите и предизвикателната  артистичност. Моделите, прическите и макияжът излъчват своеобразната носталгия на художествените директори към годините на екстравагантните бохеми, които не се ограничават нито във фешън идеите, нито в своята публичност.  „Този факт говори за креативността на дизайнерите, но и за изчерпани емоции тук и сега“, коментира за „Стандарт“ Митко Дамов. Маестрото на косите и провокативната мода разкрива и най-атрактивните моменти от тенденциите на сезона.  

   

„Духът на техно ерата е основното вдъхновение – интерпретира визията и енергията на музиката по съвременен начин. Подстригване, цвят, грим водят до взаимодействието между различните характеристики в емблематичния стил. Динамиката е увличаща.“, категоричен е Дамов, който представя колекцията „Global beat“ на „La Biosthétique“. Контрастите в нея акцентират върху индивидуалността и приканват да се впуснем в приключение, за да преоткрием себе си чрез ефектите - възможности, които позволяват всичко, но не диктуват и не задължават. Подчертаните контури придават на късата фризура сила и мекота.

Късият бретон гали челото и флиртува със страстното червено, което осигурява оригиналност. Добавяме и изумрудено зелено в грима, нежна рамка за очите, която прелива в естествено-копринения тен на кожата. Златисти нюанси придават деликатност и са диаметрално противоположни на блестящия горещ портокал на ноктите. Прическата с гел и с дълбок път е изразителна и дръзка. Околоочният контур към нея - отново изумрудено-златист, добавя елегантна хипнотичност, а оранжът върху устните, скулите и ноктите придава жега и енигматичност.  

Реминисценцията на прическите със сешоар от 70-те обещава плътни заоблени форми на бретона, като косата прелива плавно и пада с дължина до раменете. Този ритъм продължава в грима на очите – подчертан клепач и смела линия в аметист. Червилото е матовият завършек, който женствено и съблазнително казва "Вижте ме“.

Особено впечатляваща е безгрижно-невинната коса с цветови нюанси, които изглеждат като естествено изсъхнали на въздуха. Друг хит е  несвързаната геометрия - асиметричните части са напълно безкомпромисни, като всичко се подсилва от ексцентричното сияещо русо в тъмната коса. Лицето грее в топъл бронз – набрежно и потайно.

Господата могат да се вдъхновяват от поп иконата Дейвид Бауи – секси, самоуверен и чувствителен, но много мъжествен образ, който знае точно как да подчертае силните си страни. По-дългата коса в горната част се равнява към тила, за да създаде форма и обем, позволявайки движение. Пънк на талази.  

„Личностите, които държат на нетрадиционната и бунтарска естетика, знаят, че тя е винаги модерна. Но готови ли сме ние за революция, гледаме ли смело в бъдещето?“,  анализира Митко Дамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай