Местан: Ще защитим България в ЕП

Местан: Ще защитим България в ЕП | StandartNews.com

Хасково. Искам евродепутатите да защитават социално-икономическите интереси на малките райони, но и правата и свободите на хората. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в местността Широка поляна, където се проведе митинг-събор за традиционните чествания на Хъдърлез.

Местан обясни, че на същия ден преди една година на това свято място, където се срещат хора от различни вероизповедания, са дали обещание, че ще променят политиката на управление и тя ще се насочи към малките общини и обикновения човек. "Изпълнихме този свой ангажимент", заяви той, аплодиран от присъстващите.

Обещахме и да изкупим тютюна, изпълнихме и това свое обещание. Да- на по-ниски цени, но увеличихме националното доплащане от 2 на 3 лева, обещахме, че парите ще са в сметките до 15 май, а ги преведохме още в края на април, заяви Местан. Той отправи призив и към самите кандидати за евродепутати, които бяха на трибуната и каза, че ще бъдат избрани и ще влязат в европейското семейство.

"Но, когато е необходимо, ще определяте и недъзите на българската политика, но ще го правите достойно, защото през последните 7 години бяхме свидетели на грозни явления – български представители непрекъснато да очернят страната, сякаш не са българи. Вас трябва да ви води българският национален интерес", заяви Местан.

Местан заяви, че вярва в кандидатите за евродепутати, че ще продължат да отстояват политиката на ДПС, когато партията участва във властта, винаги бизнесът да е по-добре. "Ние ще променим политиката и тя няма да е само за метрото, магистралите, зала "Арена Армеец", а ще е управление, което ще вкара ДПС в Европа, а Европа ще дойде в България", каза още Местан.

Вашият глас на 25 май е глас за кабинета "Орешарски". От изборите зависи стабилността на кабинета и си струва, защото той е единственият, който погледна и видя нашите проблеми, каза председателят на ДПС Лютви Местан пред събралото се за празника множество на Широка поляна.

Днес с председателя на ДПС Лютви Местан бяха кандидатите от листата на Движението за евродепутати Неджми Али, Мустафа Карадайъ, Илхан Кючюк, Станислав Анастасов и Елисавета Кехайова, проф.д.ф.н.Мариана Георгиева- министър на младежта и спорта, Велислава Кръстева- зам.-министър на културата, Юнал Тасим- зам.-министър на икономиката и енергетиката, народните представители от ДПС Мехмед Атаман, Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС- Хасково Мехмед Атаман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай