Местан и ДПС стартираха национална обиколка от с. Крепча

Местан и ДПС стартираха национална обиколка от с. Крепча | StandartNews.com

Търговище. "Когато разбрах, че изборите за ЕП са насрочени за месец май, си казах, че ДПС има късмет. Знаете ли защо – месец май е месецът на ДПС! Минаха 25 години от онази величава съпротива и на Крепча, и на Пристое, и на Каолиново, и на Джебел. Тогава започна пътят на България към ЕС". Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в търговищкото село Крепча, от където стартира националната обиколка на централния предизборен лъч на ДПС с кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на ДПС за Евроизбори 2014 г.

"Аз обаче ще кажа още нещо. Ще се върна мналко по-назад. Пътят на Крепча, пътят на избирателите на ДПС към Европа започна преди 29 години. През зимата на 1984-1985 година, когато излезнахте на мирна съпротива за защита на човешките ни права. Тогава вие станахте европейци. Крепча, избирателите от Крепча, моите братя и сестри от Крепча са първите европейци в България и те имат право да имат своя глас в Европа в лицето на Филиз, на Искра, на Айсун, на Станислав. Ето това е, скъпи мои приятели. ДПС ще спечели тези избори. И ще ги спечели без агресия. И вчера чувам едни нови популисти да се упражняват на анти-ДПС агресия. Това не е от вчера. Ние великодушно ще подминем тяхната агресия и както винаги ще им отговорим с толерантност. Защото знам, че езикът на омразата, на агресията няма бъдеще. Толерантността е без алтернатива!", каза още Местан.

В Крепча, общ. Опака днес бяха кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на ДПС за Евроизбори 2014 г. Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Станислав Анастасов и Айсун Авджиев, зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, народните представители от ДПС от Търговище д-р Тунчер Кърджалиев и Веселин Пенев, Метин Казак - досегашен евродепутат, областният председател на ДПС - Търговище Хамди Илиязов, Танев Али - кмет на община Антоново, активисти на Движението от областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай