Неделя,

Местан и ДПС стартираха национална обиколка от с. Крепча

От: Администратор -
1061
Местан и ДПС стартираха национална обиколка от с. Крепча
A
A
A

Търговище. "Когато разбрах, че изборите за ЕП са насрочени за месец май, си казах, че ДПС има късмет. Знаете ли защо – месец май е месецът на ДПС! Минаха 25 години от онази величава съпротива и на Крепча, и на Пристое, и на Каолиново, и на Джебел. Тогава започна пътят на България към ЕС". Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан в търговищкото село Крепча, от където стартира националната обиколка на централния предизборен лъч на ДПС с кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на ДПС за Евроизбори 2014 г.

"Аз обаче ще кажа още нещо. Ще се върна мналко по-назад. Пътят на Крепча, пътят на избирателите на ДПС към Европа започна преди 29 години. През зимата на 1984-1985 година, когато излезнахте на мирна съпротива за защита на човешките ни права. Тогава вие станахте европейци. Крепча, избирателите от Крепча, моите братя и сестри от Крепча са първите европейци в България и те имат право да имат своя глас в Европа в лицето на Филиз, на Искра, на Айсун, на Станислав. Ето това е, скъпи мои приятели. ДПС ще спечели тези избори. И ще ги спечели без агресия. И вчера чувам едни нови популисти да се упражняват на анти-ДПС агресия. Това не е от вчера. Ние великодушно ще подминем тяхната агресия и както винаги ще им отговорим с толерантност. Защото знам, че езикът на омразата, на агресията няма бъдеще. Толерантността е без алтернатива!", каза още Местан.

В Крепча, общ. Опака днес бяха кандидатите за членове на Европейския парламент от листата на ДПС за Евроизбори 2014 г. Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Станислав Анастасов и Айсун Авджиев, зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, народните представители от ДПС от Търговище д-р Тунчер Кърджалиев и Веселин Пенев, Метин Казак - досегашен евродепутат, областният председател на ДПС - Търговище Хамди Илиязов, Танев Али - кмет на община Антоново, активисти на Движението от областта.


Всички новини от категория Лайфстайл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички