Майка с кауза

Майка с кауза | StandartNews.com

Дани Колева съдейства за изграждането на паметник на Петко Войвода в Рим

Красива жена, всеотдайна майка и човек с богат професионален опит. Това е Даниела Колева, кандидат за евродепутат от коалиция "България без цензура", ВМРО, Гергьовден.

Тя е един от основателите на платформата "Евромайки", чиито каузи са свързани с образованието, правата на жените, благотворителността. Трябва да се преборим за повече пари от Брюксел, да се почувстваме и ние европейци, заявява Колева на хората по време на предизборната кампания. Според нея са необходими нови европейски политики, насочени към социалната солидарност. Зам.-шефката на "Евромайки" е родена в Бяла. Всичко, което успява да постигне, дължи на себе си, на своята целеустременост и стремеж да успява.

Една от мечтите, които сбъдва, е да бъде журналист. Завършва персонифицирана аудио-визуална журналистика в Нов български университет през 1999 г. А после и магистърска програма "Управление на масовите комуникации" отново в НБУ. Започва телевизионната си кариера през 1993 г. като стажант-репортер в Телевизионен център Варна към БНТ. После става репортер в сутрешния блок, водещ в Дирекция "Шоу и развлекателни програми" и репортер в "Панорама" на Иван Гарелов. По-късно Колева работи в Нова телевизия като репортер "Новини и актуални предавания" и водещ на "Здравей, България". През 2001 г. специализира в Дирекция "Новини" на италианската телевизия Rai 1. Работи и в сутрешния блок Uno Mattina в Rai 1. На италианска територия отразява с репортажи и преки включвания за множество печатни и елктронни медии различни събития, свързани с България.

С красивата Италия е свързана не само нейната кариера. Там Дани Колева изживява една от най-прекрасните емоции в живота си. Тя и съпругът й се женят в Рим, в българската църква до фонтана "Ди Треви". По-късно именно там семейството кръщава трите си деца. От 2002 г. до 2006 г. Колева е аташе по културата и печата в посолството на Република България в Рим с акредитация и към Малта в екипа на посланик Никола Калудов. Съдейства за изграждането на паметник на капитан Петко Войвода на Гарибалдийския хълм в Рим.

Помага и за поставянето на паметна плоча на Константин Величков в Академията за изящни изкуства във Флоренция и откриването на Дните на Европа в Рим по време на италианското председателство на Европейската комисия. През 2005 г. получава от външно министерство юбилейна сребърна монета и грамота за принос в присъединяването на Република България към Европейския съюз. "Когато си далеч от своята страна, разбираш какво ти е давала", признава Дани Колева в свое интервю. И допълва, че когато била в Италия, разбрала какво е усещането истински да плачеш на химна на Кирил и Методий. Винаги изглежда перфектно, но твърди, че не е суетна.

Не обича да експериментира и не стои с часове пред огледалото. Свободното си време прекарва с децата. Излизат в парка, играят на "Не се сърди човече", ходят в планината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай