Ламбо и Сергей съветват младежи

Ламбо и Сергей съветват младежи | StandartNews.com

Каква Европа искат младите, ще пита днес Стефан Данаилов

Само дни след като легендарния Стефан Данаилов записа клип за предизборната кампания на БСП, днес заедно със соцлидера Сергей Станишев актьорът ще участва в разговор с младежи в НДК за бъдещето на ЕС. Във видеото, което събра рекорден брой гледания в социалната мрежа, Ламбо призова симпатизантите на Столетницата да "гласуват със сърцето си за номер 15 от интегралната бюлетина". Днес в зала 8 на НДК Данаилов и Станишев ще дебатират с младежи "Каква Европа искат младите хора?".

"След изборите на миналата година БСП пое много тежък кръст", призна в Шумен Станишев. И продължи: "Толкова тежък, че понякога се чудя можем ли да го носим". "Направихме правителство, без да имаме абсолютно мнозинство в парламента. Направихме правителство от добри експерти, начело с Пламен Орешарски. От първия ден обаче видяхме яростната, ожесточена реваншистка съпротива и ежедневното разклащане на лодката на държавата само и само тези, които съсипаха държавност и човешки съдби, да се върнат на власт", каза на своите Сергей. И направи равносметката: "Една година по-късно мога да ви кажа, че много от нещата, които обещахме, ги изпълнихме или ги изпълняваме". На Шуменското плато Станишев поднесе цветя на мемориала Гробът на курсистите.

"Преди малко повече от една година пак се видяхме тук на този паметник, както за да уважим антифашистите, които през 1933 г. са били жестоко и безскрупулно разстреляни, така и да кажем тогава какво БСП поема като ангажимент пред хората", припомни соцлидерът. "Тогава обещахме, че ще направим всичко възможно и невъзможно след 4 години безвремие, безправие, социален геноцид и репресии, разбиване на икономиката да обърнем посоката на развитие напред и да дадем надежда на хората", допълни още Станишев. По-рано във Велики Преслав соцлидерът припомни на местния актив, че БСП е обещала да победи страха. "Нека на 25-и окончателно да победим страха. На 25 май променяме не само България, но имаме шанса да променим и Европа и нека тя да бъде по-справедлива и по социална, заяви Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай