Кунева оптимист за повече европари

Ключовете на Европа, с които реформаторите "да отключат" доброто име на България в Европарламента, подариха шуменци на Меглена Кунева

Кунева оптимист за повече европари | StandartNews.com

България може да получи повече средства от ЕС през новия програмен период в сравнение с предишния. Това стана ясно от думите на Меглена Кунева, водач на евролистата на Реформаторския блок и председател на Движение България на гражданите.

"ЕС ще разпредели за следващите 7 години хиляда милиарда евро. България никога досега не е участвала в разпределението на подобен бюджет - това е голям шанс за нас", заяви тя в Шумен. Според нея в тези пари трябва да разпознаем кое е най-важното за нас и да го развием до реална придобивка за България. Кунева допълни, че страната ни има най-голям интерес от учредяването на Европейски енергиен съюз. Затова първият ми приоритет в тази кампания е създаването му, чрез него ще постигнем по-добри цени на газа, тока и парното, обясни Кунева. Като втори приоритет тя посочи отварянето на работни места с европейски пари. Продължаването на интеграцията на България към съюзите в Европа като Шенген, еврозоната, банковия съюз, Кунева посочи като трета точка в програмата си, която ще защитава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай