ДПС открива 6 офиса в Европа

ДПС открива 6 офиса в Европа | StandartNews.com

Търси доброволци, които да помагат на българи зад граница

Паралелно с предизборната кампания за Европарламент от централата на ДПС подготвят откриването на задгранични офиси на партията в няколко европейски столици и градове. Това става дни, след като лидерът на Движението Лютви Местан спусна депеша до всички кандидати за евродепутати на ДПС.

"Помагайте на нашите сънародници зад граница, често те се сблъскват с административни и други пречки", заръча на своите Местан. И допълни, че целта на бъдещите представители на партията в ЕП ще е точно съдействие на българите зад граница. За целта средствата, които досега евродепутатите отделяха за откриване на офиси у нас, ще бъдат насочени към помощни бюра зад граница. А офисите на ДПС в страната ще се ползват за приемни на евродепутатите.

Първите малки централи на ДПС в чужбина ще бъдат открити в Брюксел, Лондон, Париж, Антверпен, Франкфурт и Мюнхен, уточни за "Стандарт" председателят на МДПС и кандидат за евродепутат Илхан Кючюк. Дейността на офисите ще може да се следи и във Фейсбук, а във всеки един от европейските градове Движението ще разчита на доброволци. Но ще има и щатни сътрудници, които ще са постоянно на разположение на родните гастербайтери. Младежите от ДПС са започнали и специална кампания за набиране на доброволци. На интернет страницата си хората на Кючюк са отправили формуляр за кандидатстване "Стани доброволец в кампанията на ДПС в Европа!".

Партията ще открие официално предизборната си кампания на 4 май, когато кандидатите за евродепутати от Движението тръгват на предизборна обиколка от събора в Ябланово, Сливенско. Днес в региона се провежда традиционният събор "Бяла паланка - 2014".

Тържествата се провеждат под патронажа на областния съвет на ДПС, а на тях се очаква да присъстват и част от кандидатите за евродепутати от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай