Борисов: България ще изнася газ до 3 години

Борисов: България ще изнася газ до 3 години | StandartNews.com

София. След не повече от 3 години България ще изнася газ в огромни количества. Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ, като подчерта, че тогава ще направи референдум "през първите 10 години българите да не плащат газа за отопление и домакински нужди, защото имаме огромни количества газ".

Борисов подчерта, че по тръбите на "Южен поток" трябва да тече и българска газ от Черно море. Той риторично запита защо все още правителството не е подписало проекта и кой им пречи.

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще внесе вот на недоверие заради енергийната политика, тъй като задълженията към НЕК са над един милиард лева.

По думите му не победата на изборите, а задкулисието решава нещата в политиката. „Аз ги победих на парламентарните избори, но това не ми донесе нищо. На първите избори за евродепутати, когато се явихме, ние пак победихме БСП, те бяха управляваща партия и също нищо не се промени. С подкрепата на Атака и ДПС, Станишев при всички случаи е победител", допълни още лидерът на ГЕРБ.

„Не искам да водя дебат със Станишев, защото той слезе на нивото европейски депутат. В момента той е на нивото на Томислав Дончев. Ние искаме битката за ЕП да се води с европейска тематика, между хората, които ще ни защитават там. Аз съм преценил, че Томислав Дончев, Андрей Ковачев са изключително подготвени хора и, когато застанат срещу Кунева, Калфин, хората ще разберат", категоричен бе Борисов.

Борисов смята, е този парламент не трябва да съществува в този вид, "това е незаконно и нелегитимно". Три партии, диаметрално противоположни – Атака, ДПС и БСП в средата да са в коалиция - това е противоестествено, каза още той.

Борисов посочи още, че няма нито една сфера, за която настоящите управляващи да заслужават положителна оценка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай