Бареков загрижен за българите в Македония

Николай Бареков посети село Бисер

Бареков загрижен за българите в Македония | StandartNews.com

Държавата ни не се грижи за българите извън граница. Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той даде пример с Македония и призова да се извоюва облекчен режим за даване на български паспорти на сънародниците ни. Бареков настоя за мониторинг от страна на българската държава за действията на македонските власти и неподкрепяне на Македония за ЕС, ако не признае българското мнозинство в своите граници. "Нашето отношение към Македония трябва да бъде много зорко. Трябва да наблюдаваме какво се случва в държавата, заради хилядите българи там", каза лидерът на ББЦ по повод изборите в западната ни съседка.

Бареков обяви, че кандидатите за евродепутати на коалицията ще представляват и интересите на българите в Македония в Европейския парламент. Лидерът на "България без цензура" обеща, че ще настоява пред своите за непрекъсната комуникация с българите в западната ни съседка, каквато е и комуникацията на "България без цензура" с българските граждани от всички региони на страната.

"Изказванията на Бойко Борисов подхождат на бивш диктатор, който се страхува за бъдещето си. Явно Борисов е вкарвал хора в затвора под бройка, а не заради доказана вина. Сега страда, защото вече няма власт, тъй като управлението му беше отнето от хората", каза Бареков в село Бисер. Повод бяха думите на Бойко Борисов час по-рано: "Да оставиш Бареков премиер. Вярно е, че много хора съм вкарал в затвора, но явно съм пропуснал. Следващия път няма да има пропуск".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай