Бареков се прицели в първото място за вота

Бареков се прицели в първото място за вота | StandartNews.com

София. Българският народ може да бъде спокоен, че се намери една партия, която да победи ДПС и да я лиши от правото да раздава порциите в държавата. Така лидерът на "България без цензура" Николай Бареков коментира резултата от последните социологически проучвания на "Медиана" и Института за модерна политика, които отреждат двама евродепутати на коалицията около новата формация.

Бареков се зарече, че на 25 май ще остави ДПС четвърта политическа сила. "Вече ще се борим за първото място на евроизборите", каза той.

"Който иска да бие ДПС, нека да гласува за ББЦ, за да измете енергийната олигархия", призова лидерът на "България без цензура".

Бареков коментира и изявленията на Иво Прокопиев по темата от последните дни за мейл кореспонденцията за ЕРП-тата: "Страхът на Прокопиев е голям, защото знае, че възмездието наближава". Както вече стана ясно, "България без цензура" изпреварва Движението за права и свободи според социологическо проучване на Института за модерна политика, проведено от 7 до 13 май. Формацията на Николай Бареков в коалиция с ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" събира 7,5 процента и се нарежда веднага след БСП и ГЕРБ. Последното допитване на "Медиана" показа, че Бареков е пред ДПС с близо 2 процента и се нарежда на третото място с 9,8 процента от гласовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай