Бареков: Още един депутат от ГЕРБ отива при ББЦ

Бареков: Още един депутат от ГЕРБ отива при ББЦ | StandartNews.com

След 25 май България без цензура почва работа към предизвикване на предсрочни избори

София. След два-три дни още един депутат ще напусне ПГ на ГЕРБ, за да се присъедини към България без цензура, обяви пред bTV лидерът на партията Николай Бареков. Той обаче отказа засега да назове името му.

"Няма подмяна, други депутати също напускат ГЕРБ. След два-три дена още едно младо момче напуска и се присъединява към каузата на ББЦ. Излизат хората, защото вътре атмосферата в Народното събрание вече е отровена непоносимо", коментира Бареков по повод излизането на народните представители Светлин Танчев, Румен Йончев, Красимир Стефанов и Георги
Марков.

"Ще обявим курс към предсрочни избори, това правителство изчерпа своя кредит на доверие", каза Бареков за действията на ББЦ и коалиция след 25 май.

По думите му депутатите, които подкрепят ББЦ, не виждат смисъла да останат в парламента, където не се върши работа, не се приемат важни закони, а "БСП и ГЕРБ са две палета, които се джафкат по цял ден и правят фарс".

"240 души в НС вземат по 5 хил. лв. заплата, а от един месец не могат да съберат кворум. Джафкат се за оставката на Мая Манолова, а дневният ред на хората са безработицата, новите работни места и това как да върнем младите хора в България", коментира още Бареков.

По въпроса за свалянето на банковата тайна той обясни, че я е свалил пред НАП, където тече проверка, и когато тя приключи, резултатите ще бъдат обявени.

"Бареков ще вземе баницата от Борисов и Доган и ще я даде на българския народ", зарече се той.

Лидерът на ББЦ бе категоричен, че през годините не е имал нищо общо с ДПС.

"За мен е най-вредната българска партия, не че там са турци, имам турци приятели, Тезджан е в листата. Но ДПС въведе едни норми на злоупотреба с властта, които развратиха всички останали партии", заяви Бареков.

"Вярата и надеждата на българите пълнят залите. Смешни са твърденията, че хилядите хора, които идват да ни чуят в страната, са при нас срещу заплащане, и са едни и същи", коментира още Бареков. "Това не е пътуващ цирк, камери снимат всички в читалищата и театрите – вижте лицата им, те не са едни и същи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай