Бареков: Да върнем казармата, за да не станем нова Украйна!

Бареков: Да върнем казармата, за да не станем нова Украйна! | StandartNews.com

София. Възстановяването на българската армия може да ни спаси от сценарии, като този в Украйна, обясни Николай Бареков по време на курбан за Гергьовден, който "България без цензура" и коалиционният й партньор „Движение Гергьовден" дадоха в София.

„Това, което се случва в Украйна, може да стане и в България, ако разчитаме само на нашите съюзници. Някой опази ли територията на Украйна?", попита лидерът на ББЦ. Той отсече, че единственото, на което ние можем да разчитаме, ако някой посегне на нашата територия, е собствената ни армия. Затова нaстоя за незабавното й възстановяване, което трябва да започне с връщане на казармата.

„Ако една армия е в бойна готовност, няма как няколко човека с картечници да свалят нейните хеликоптери", посочи той. Без казарма няма армия, тя е фундаментът на армията и аз гарантирам, че ако хората ни изберат на 25-и май и на предсрочни парламентарни избори, на парада ще маршируват няколко хиляди войници и лично аз ще го водя, обеща Бареков и посочи, че другата алтернатива е това, което прави Плевнелиев.

Бареков отново настоя, че за Украйна е необходима позиция на ЕС и че е нужно българското правителство да се размърда и президентът да свика КСНС. Той призова да се помогне на етническите българи да се върнат у нас, като им се осигурят паспорти и транспорт до България. „Не може да храним сирийските бежанци, а българи да умират на една ръка разстояние.

Западна, Североизточна България и Странджа-Сакар са готови да ги приемат. Това са етнически българи, които ще подобрят работната сила в България, а не да разчитаме на бежанци от Сирия. Не може eтнически българи да избират дали да живеят в Украйна, или в Русия, тяхното място е в България, в ЕС", отсече лидерът на ББЦ.

Заедно с коалиционния си партньор Движение Гергьовден, ББЦ даде днес за празника около 30 курбана в цялата страна с лични средства. В София той бе в храм „Св. Георги", а близо до мястото ГЕРБ също раздаваха курбан.
Ние го правим с лични средства, а срещу нас хората на Борисов го правят с общински пари. Така беше и с БСП на 1-ви май – с държавни пари се черпеха хората, с вашите пари, обърна се Бареков към стотиците граждани, наредили се на огромна опашка пред казаните. Три агнета осигуриха ББЦ и Гергьовден, а Бареков раздаваше лично курбана на хората. Той разказа за разрухата в Северозападна България, където бе през последните дни и използвайки символиката на днешния празник констатира "Змеят е изял 1/4 от България".

След курбана Бареков заведе на Гергьовски обяд генералитета на „България без цензура". В партията на ръководни постове има над 20 генерала, между които ген. Димитър Цветков, ген. Люцкан Люцканов, ген. Валери Григоров и ген. Людмил Ангелов, който 15 г. е бил зам.-директор на българското разузнаване. На обяда се събраха над 150 генерали и полковници от БA, които се обединиха около тезата, че страната се нуждае от доктрина за националната сигурност. Гости бяха и коалиционните партньори на партията – лидерът на "Гергьовден" Драгомир Стефанов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който отбеляза, че след 20 години реформи българската армия не е в състояние да изпълнява своите функции - да защитава националната сигурност и териториалната цялост на страната ни.

"Това събрание на генералитета и полковниците, които ни подкрепят, е за поставяне началото на сериозен дебат за възстановяване на българската армия и българската национална сигурност като национална доктрина", заяви Бареков. Сигурността на България е дело на самата България, допълни той и заяви, че макар да сме член на НАТО и ЕС, не бива да занемаряваме нашите служби за сигурност, армия и разузнаване.

Зам.-председателят на ББЦ Росен Петров, който е и офицер, прочете авторско есе за прочутата българска атака на нож. Той разказа и за своя баща, който е полковник и прадядовците си, участвали във войните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай