Жълта анаконда в Бургас, вечер на Хари Потър в Русе

Жълта анаконда в Бургас, вечер на Хари Потър в Русе | StandartNews.com

Хлапетата в Бургас ще могат да видят през ваканцията истински терариум с най-отровните влечуги на планетата. Екзотичната изложба е в Морското казино и входът за нея струва само левче.

Черна мамба с дължина 3,5 метра, 40-килограмова жълта анаконда, габонска отровница - змията с най-дълги зъби /близо 5 см/, както и едно от най-отровните влечуги на сушата - континентален тайпан, са само малка част от екзотичните животни, които могат да се видят. Интересната експозиция включва над 50 вида змии и гущери, настанени в 29 декоративни терариума. Малките и големи почитатели на силните усещания ще могат да се запознаят на живо с гущера "гила", който се радва на прозвището "чудовище".

За втора поредна година пък любителите на произведенията на Джоан Роулинг в Русе ще могат да се насладят на едно вълнуващо състезание между четири отбора, включващо задачи, въпроси и забавни игри. На 4 февруари от 16,30 ч е началото на Вечерта на Хари Потър под надслов "Нощ на магиите". Всички почитатели на малкия магьосник могат да посетят русенската библиотека "Любен Каравелов", за да участват или наблюдават атрактивното състезание.

Събитието се организира в рамките на Международната Нощ на Хари Потър, инициирана от британското издателство "Блумсбър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай