Понеделник,

Зам.-министър подаде оставка за "различия с Кунева"

От: Администратор -
2784
Зам.-министър подаде оставка за "различия с Кунева"
A
A
A

Министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков по негова молба. В нея той посочва като мотив съществените различия с приоритетите и стила на работа на министър Кунева и част от екипа й. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет (МС).

Заместник-министър Денков беше част от три последователни кабинета в МОН, което осигури необходимата приемственост за реализацията на промени в поверените му ресори- висше образование и европейски структурни фондове. Цялата документация за получаване на акредитация на управляващия орган на оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж" е готова и премина успешен преглед от акредитиращия орган (ОСЕС).

В етап на оценка или в краен етап на подготовка са важните проекти за рейтинговата система на висшите училища, за квалификация на учителите и за извънкласни дейности на учениците. Вече стартиралите и подготвените за стартиране през 2016 г. проекти ще подпомогнат 446 750 ученици, 9300 деца в детските градини, 21 500 учители и преподаватели във висши училища, 68 700 студенти и 750 млади учени и водещи изследователи.

Денков отбелязва в молбата си до премиера получената подкрепа и добра координация с двамата ресорни вицепремиери и ръководството на Комисията по образование и наука в Народното събрание, допълват от МС. „Искрено са надявам, че усилията на екипа, който оглавявате като премиер, ще доведе до реализация на така необходимите за България реформи. Доколкото е във възможностите ми ще помагам на тези усилия дори и извън състава на правителството", пише в молбата си до министър-председателя проф. Денков.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията