За първи път две дами са начело на Американския

За първи път две дами са начело на Американския   | StandartNews.com

Благоевград. Две дами са начело на управлението на Американския университет в България. Това се случва за първи път в историята на висшето учебно заведение, след като посланик Елена Поптодорова пое поста на заместник-председател на Настоятелството на АУБ. Шеф пък е г-жа Мариан Келър, която беше избрана през 2008 г. Тя ще разчита на съветите на Елена Поптодорова. Посланикът на България в САЩ единодушно беше избран на редовната октомврийска среща на Настоятелството, провела се в Благоевград.

Питър Литгоу (на снимката), изпълнителен директор на AES България и основателят на инвестиционната компания Blulicap LLP Кристобал Мендез де Виго бяха избрани за членове на Настоятелството.

Литгоу е международно признат експерт в разработването на международни енергийни проекти и понастоящем изпълнителен директор на AES България. Той успешно ръководи енергийни проекти на стойност над 2 милиарда долара. Кристобал Мендез де Виго е основател на Blulicap LLP – консултантска и инвестиционна компания в Лондон, развиваща дейност в Европа и Азия. Компанията предлага стратегически съвети на финансови конгломерати, които възнамеряват да навлязат в нови пазари, или целят да увеличат или реструктурират управлението на бизнес активите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай