Петък,

За първи път две дами са начело на Американския

От: Failed to load user -
820
За първи път две дами са начело на Американския
A
A
A

Благоевград. Две дами са начело на управлението на Американския университет в България. Това се случва за първи път в историята на висшето учебно заведение, след като посланик Елена Поптодорова пое поста на заместник-председател на Настоятелството на АУБ. Шеф пък е г-жа Мариан Келър, която беше избрана през 2008 г. Тя ще разчита на съветите на Елена Поптодорова. Посланикът на България в САЩ единодушно беше избран на редовната октомврийска среща на Настоятелството, провела се в Благоевград.

Питър Литгоу (на снимката), изпълнителен директор на AES България и основателят на инвестиционната компания Blulicap LLP Кристобал Мендез де Виго бяха избрани за членове на Настоятелството.

Литгоу е международно признат експерт в разработването на международни енергийни проекти и понастоящем изпълнителен директор на AES България. Той успешно ръководи енергийни проекти на стойност над 2 милиарда долара. Кристобал Мендез де Виго е основател на Blulicap LLP – консултантска и инвестиционна компания в Лондон, развиваща дейност в Европа и Азия. Компанията предлага стратегически съвети на финансови конгломерати, които възнамеряват да навлязат в нови пазари, или целят да увеличат или реструктурират управлението на бизнес активите си.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички