Неделя,

Вузът в Перник с най-ниска оценка

От: Failed to load user -
1469
Вузът в Перник с най-ниска оценка
A
A
A

Перник. Университетът в Перник е с най-ниска оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Европейският политехнически университет, по-известен като Пернишкия, има оценка 4,01 по десетобалната система.

Правилата предвиждат при оценка под четири да се предприеме процедура по закриване на висшето училище. С този резултат обаче на Пернишкия е разрешено удължаване на акредитацията за минималния срок от още три години. Висшето училище в Перник бе последното разкрито у нас. С оценка 4,49 пък е Висшето училище по туризъм в Благоевград.

С най-високи резултати са Медицинският университет в столицата - 9,68, УНСС - 9,65, и СУ - 9,59. Интересното е, че Американският, който е начело в рейтингите, има оценка 8. С резултат около осмица са предимно частни висши училища, но и Стопанската академия в Свищов. Над 9 са оценени всички вузове по изкуствата и медицински университети, както и Техническият в София, Академията на МВР, Аграрният университет в Пловдив, Варненският свободен, Библиотечният, Висшето военноморско училище и др.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията