Връчиха дипломите на 464 бъдещи педагози

Връчиха дипломите на 464 бъдещи педагози | StandartNews.com

На тържествена церемония днес в петък връчени дипломите на 464 абсолвенти от випуск 2015 на Факултета по педагогика към Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. „Няма друга професия, в която човек от първия до последния си трудов ден да работи с хора, които растат пред очите му физически и духовно, професия, която да дава усещането, че помагаш на живота да цъфти пред теб духовно и физически. Няма друга професия, която да среща с толкова очички изпълнени с уважение и признание както учителската", каза деканът доц. д-р Траян Попкочев.

Приветствие от името на абсолвентите направи Атанаска Митрева, която се обърна към присъстващите с думите: „Много университети по света и в България предлагат педагогическо образование, но аз съм удовлетворена от избора си да бъда възпитаник на Югозападен университет „Неофит Рилски". Този избор ми даде възможност да се поуча от дългогодишния опит и знанията на преподавателите във Факултета по педагогика".

Дипломите си получиха абсолвенти от близо 20 специалности, както и 9 докторанти. На отличниците те бяха връчени от председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя удостои с почетен плакет и грамота ЮЗУ за принос в педагогическата наука и развитието на социалната отговорност за българските деца. Първенец на випуска е Мария Маламова, завършваща специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика" с успех 5.73 от семестриалните и 6.00 от държавните изпити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай