Вижте темите за кандидат-студентите на изпита по история в СУ

Вижте темите за кандидат-студентите на изпита по история в СУ | StandartNews.com

Кандидат-студентските изпити от предварителната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започнаха. Точно в 9.00 ч. тази сутрин започна изпитът по история. Той ще продължи четири астрономически часа.

Две теми бяха изтеглени, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях. Кандидат-студентите могат да избират между темите "Априлско въстание 1876" или "Движение за новобългарска просвета през епохата на Възраждането".

Изпитът по химия е от 14.00 часа и е от две части. Първата част е с 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с избран отговор /един от пет/. Втората част включва четири логически задачи - две по неорганична и две - по органична химия.

При подготовката за изпита по химия могат да се използват всички одобрени от Министерството на образованието и науката действащи учебници за седми, осми, девети и десети клас за задължителна и профилирана подготовка. Учебниците за 11-и и 12-и клас за профилирана подготовка могат да се използват като допълнителна литература за по-пълно изясняване на материала от програмата, уточниха от СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай