Випуск 2018 на Италианския лицей с патенти за бъдещето

Работете за България, заръча директорката Величка Велянова на възпитаниците на НУКК

Випуск 2018 на Италианския лицей с патенти за бъдещето | StandartNews.com

Вашето бъдеще започва сега. Тези дипломи са патентите ви за него, за израстването ви в личен и в професионален план. С тези думи посланикът на Италия у нас Стефано Балди се обърна към зрелостниците на Италианския лицей в Горна Баня. 35-тият випуск на престижния Национален учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура получи вчера дипломите си от Негово Превъзходителство и зам.-министъра на култура Румен Димитров. Тържествената церемония се състоя в Слънчевата зала на Националния исторически музей сред безценните съкровища на България. След гостите бяха родителите на зрелостниците и десетки ученици и преподаватели от комплекса.

Отличен 5,62 е средният успех на випуск 2018 на НУКК с Италиански лицей. Всеки от младите хора получи по две дипломи - българска и италианска. Гордостта на лицея тази година са две чаровни и умни момичета. Италианската диплома на Яна Яшева е с максимален бал 100, българската - с отличен 5,99. Мария Тодорова също завършва с отличен 5,99, италианската й диплома е с успех малко под 100.

По-голямата част от зрелостниците вече са приети в най-престижни чужди университети. Останалите чакат резултатите си за вузове у нас. Представяйте не само себе си, но и училището и родината си, обърна се към випуска директорът на НУКК с Италиански лицей Величка Велянова. На младите хора, които ще продължат образованието си зад граница, тя заръча: "Искам да се върнете и да работите за България".

Бъдете отличници, но най-вече бъдете добри и честни хора, каза още Велянова на завършилите лицея момичета и момчета. Тя специално благодари на преподавателите, които са отгледали, възпитали и изучили 35-ия випуск на НУКК. Казвам отгледали, защото повечето от тези млади хора са в учебния комплекс от 3-годишни - от първа група на детската градина, подчерта директорката. Тя благодари и на родителите за съпричастността им към проблемите на училището и учениците.

Много се радвам, че съм тук в този толкова важен за училището и неговите възпитаници момент, каза посланик Балди и благодари на Величка Велянова, че отново го е поканила да връчи италианските дипломи на зрелостниците. Негово превъзходителство за втора поред година лично дава документите на завършващите лицея.
За мен е повод за гордост, че това училище, което има толкова големи успехи, се свързва с Италия, каза Балди на младите. И нарече всички ученици, които са посещавали и завършили лицея, "изключително важен ресурс за страната". Възможността да се дипломирате в училище с толкова високо ниво за вас е трамплин за лично и професионално бъдеще, каза още италианският посланик. Както винаги учениците от лицея го посрещнаха с овации, а Негово превъзходителство не скри радостта си, че отново е с тях. Стефано Балди участва във всички важни за лицея събития.

Благодарност на директорката Величка Велянова и всички преподаватели в НУКК с Италиански лицей за грижите, уроците и търпението през годините изказа от името на випуск 2018 г. Василена Пенчева. Вие ни запознахте не само с българската, но и с италианската култура, продължавайте светлото си дело, каза младата дама.

Книгата "Символите на България" получи заедно с дипломите си всеки от зрелостниците, за да може където да се намира по света да не забравя своите корени и да се гордее с родината си. Луксозното издание е дарение от председателя на училищното настоятелство - писателя Димитър Томов. Зрелостниците отрупаха с цветя класните си и Величка Велянова, след което заедно с директорката, посланик Балди и зам.-министър Димитров си направиха обща снимка за спомен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай