Понеделник,

Вълчев: Ще уточним по-късно увеличението за 2018 г.

От: Администратор -
Вълчев: Ще уточним по-късно увеличението за 2018 г.
A
A
A

80 млн. лева са предвидени до края на годината за покриване на увеличението с 15% на учителските заплати от 1 септември, заяви пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от "Фокус".

Той  връчи наградите на победителите в националния конкурс на тема "Развиваща и подкрепяща среда – творчество, успеваемост, духовност" в Актовата зала на Учебно-възпитателен център „Юрий Гагарин" в СОК „Камчия". 

За 2018 г. са предвидени 240 млн. лева за целогодишно спазване на увеличението от 15%. "Догодина ще има и допълнително увеличение, но то ще бъде уточнено по-късно, ще бъде диференцирано и в резултат на смяната във финансовия механизъм", каза още Красимир Вълчев.

Казусът с учебниците по-скоро се реши благоприятно. Имаме основания да очакваме, че почти във всички училища за втори и шести клас ще има учебници. Всички първолаци и всички останали класове също ще имат учебници навреме. Към момента не идентифицираме някакви проблеми със стартирането на учебната година, допълни Вълчев.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията