Вълчев: Ще уточним по-късно увеличението за 2018 г.

Министърът гарантира, че ще има учебници за всички на 15 септември

Вълчев: Ще уточним по-късно увеличението за 2018 г. | StandartNews.com

80 млн. лева са предвидени до края на годината за покриване на увеличението с 15% на учителските заплати от 1 септември, заяви пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от "Фокус".

Той  връчи наградите на победителите в националния конкурс на тема "Развиваща и подкрепяща среда – творчество, успеваемост, духовност" в Актовата зала на Учебно-възпитателен център „Юрий Гагарин" в СОК „Камчия". 

За 2018 г. са предвидени 240 млн. лева за целогодишно спазване на увеличението от 15%. "Догодина ще има и допълнително увеличение, но то ще бъде уточнено по-късно, ще бъде диференцирано и в резултат на смяната във финансовия механизъм", каза още Красимир Вълчев.

Казусът с учебниците по-скоро се реши благоприятно. Имаме основания да очакваме, че почти във всички училища за втори и шести клас ще има учебници. Всички първолаци и всички останали класове също ще имат учебници навреме. Към момента не идентифицираме някакви проблеми със стартирането на учебната година, допълни Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай