Вторник,

Учители по география настояха за по-лесни учебници

От: Администратор -
747
Учители по география настояха за по-лесни учебници
A
A
A

Преподаватели по география и професионални географи излязоха на протест пред Министерство на образованието с искане за увеличаване на часовете по география и поднасянето на материята по-достъпно за учениците.

Протестиращите очакват да бъдат приети от министъра на образованието, въпреки че днес не е работен ден. Те искат да му предоставят подписка от над 4000 подписа в подкрепа на техните искания.

Ученици са намразили географията, заради сложно поднесения материал. Това твърдят преподаватели. Нина Георгева е учител по география и преподава на петокласници в бургаско училище, информира бТВ.

„Една майка преди 2 седмици ми каза: „Моят син намрази географията в 5-ти клас". Страшно много ме заболя", каза учителят по география Нина Георгиева.

Преди няколко години учебният материал от учебниците за 8-ми клас е преместен в учебниците за 5-ти клас.

„Аз се съмнявам, че възрастен човек би се затруднил, ако трябва да намери географски координати, примерно на Рио де Жанейро, а какво остава за деца в 5-ти клас, но това нещо е част от държавните образователни изисквания", допълни Нина Георгиева.

Сложните понятия объркват малките ученици, дори да са отличници.

„Материалът така е поднесен, че тези научни факти трябва да се намери подход да се дообяснят, въпреки че има атлас, въпреки че има контурни карти - се налага подкрепа на възрастен", казва Албена Димитрова, майка на петокласник.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията