Събота,

Учители по география настояха за по-лесни учебници

От: Администратор -
653
Учители по география настояха за по-лесни учебници
A
A
A

Преподаватели по география и професионални географи излязоха на протест пред Министерство на образованието с искане за увеличаване на часовете по география и поднасянето на материята по-достъпно за учениците.

Протестиращите очакват да бъдат приети от министъра на образованието, въпреки че днес не е работен ден. Те искат да му предоставят подписка от над 4000 подписа в подкрепа на техните искания.

Ученици са намразили географията, заради сложно поднесения материал. Това твърдят преподаватели. Нина Георгева е учител по география и преподава на петокласници в бургаско училище, информира бТВ.

„Една майка преди 2 седмици ми каза: „Моят син намрази географията в 5-ти клас". Страшно много ме заболя", каза учителят по география Нина Георгиева.

Преди няколко години учебният материал от учебниците за 8-ми клас е преместен в учебниците за 5-ти клас.

„Аз се съмнявам, че възрастен човек би се затруднил, ако трябва да намери географски координати, примерно на Рио де Жанейро, а какво остава за деца в 5-ти клас, но това нещо е част от държавните образователни изисквания", допълни Нина Георгиева.

Сложните понятия объркват малките ученици, дори да са отличници.

„Материалът така е поднесен, че тези научни факти трябва да се намери подход да се дообяснят, въпреки че има атлас, въпреки че има контурни карти - се налага подкрепа на възрастен", казва Албена Димитрова, майка на петокласник.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички