Неделя,

Училище във Видин се сдоби с актова зала

От: Failed to load user -
2047
Училище във Видин се сдоби с актова зала
A
A
A

Видин. Актова зала с името „Славейков" откри областният управител на Видин Кръстьо Спасов в СОУ „П.Р. Славейков" във Видин. В модерната зала ще се организират общи срещи, ученически конкурси и вечери на талантите, изтъкна директорката Катя Трифонова. Помещението е ремонтирано със средства от собствения бюджет на училището. В него през тази година ще се учат 390 деца.

С призива на Йордан Радичков „Бъди невероятен!" бе открита учебната година в езиковата гимназия в града, носеща името на големия писател. В нея за първия учебен ден се събраха 496 ученици, 98 постъпват за първа година в осми клас.

В обновена сграда влязоха учениците от природо-математическата гимназия. Тя е модернизирана с половин млн. лв., отпуснати на общината от правителствената програма „Растеж и развитие не регионите". Ремонтът още не е завършил, но строителните дейности няма да пречат на обучението. Учителите се присъединиха към призива вместо за цветя родителите да дадат парите си в помощ на пострадалите от наводнението райони на страната. Децата с букети бяха единици, а всички можеха да пуснат парите за некупените букети в специална кутия.

Учебната година бе открита тържествено и в най-голямото видинско училище – „Цар Симеон Велики". В него през тази година ще се учат 1000 деца в 40 паралелки. 102 – с 20 повече от миналата година, са първокласниците.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички