Училище във Видин се сдоби с актова зала

Училище във Видин се сдоби с актова зала | StandartNews.com

Видин. Актова зала с името „Славейков" откри областният управител на Видин Кръстьо Спасов в СОУ „П.Р. Славейков" във Видин. В модерната зала ще се организират общи срещи, ученически конкурси и вечери на талантите, изтъкна директорката Катя Трифонова. Помещението е ремонтирано със средства от собствения бюджет на училището. В него през тази година ще се учат 390 деца.

С призива на Йордан Радичков „Бъди невероятен!" бе открита учебната година в езиковата гимназия в града, носеща името на големия писател. В нея за първия учебен ден се събраха 496 ученици, 98 постъпват за първа година в осми клас.

В обновена сграда влязоха учениците от природо-математическата гимназия. Тя е модернизирана с половин млн. лв., отпуснати на общината от правителствената програма „Растеж и развитие не регионите". Ремонтът още не е завършил, но строителните дейности няма да пречат на обучението. Учителите се присъединиха към призива вместо за цветя родителите да дадат парите си в помощ на пострадалите от наводнението райони на страната. Децата с букети бяха единици, а всички можеха да пуснат парите за некупените букети в специална кутия.

Учебната година бе открита тържествено и в най-голямото видинско училище – „Цар Симеон Велики". В него през тази година ще се учат 1000 деца в 40 паралелки. 102 – с 20 повече от миналата година, са първокласниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай